Перспективний план створення спроможних територіальних громад обговорено за участю представників «Центру розвитку місцевого самоврядування у Вінницькій області»

В приміщенні обласної державної адміністрації відбулась нарада, на якій обговорено перспективний план створення спроможних громад Вінницької області. Засідання відбулось під головуванням начальника організаційного відділу апарату облдержадміністрації Михайла Затули та за участю директора Вінницького відокремленого підрозділу Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Олега Левченко.

Розповідаючи про стан справ в області стосовно об’єднання територіальних громад, Михайло Затула зазначив: «На сьогоднішній день на Вінниччині створено 24 об’єднані територіальні громади, до складу яких увійшло 76 раніше діючих територіальних громад. На даний час обласною державною адміністрацією направлено 8 подань до Центральної виборчої комісії на проведення місцевих виборів як депутатів, так і голів об’єднаних територіальних громад».

Розглядаючи винесені для обговорення питання, основну увагу акцентовано на порядку розробки змін до Перспективного плану спроможних громад та самого визначення поняття «спроможної громади».

Таким чином, спроможна громада визначається як така, де місцеві джерела наповнення бюджету, інфраструктурні та кадрові ресурси є достатніми для вирішення її органами місцевого значення, передбачених законодавством в інтересах жителів громади…Повну версію читати ТУТ

 

Область:

Вінницька область

Джерело:

Сайт Вінницької ОДА

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...