У Лозовій обговорили перспективи об’єднання громад

У Лозівській районній державній адміністрації 25 липня відбулося засідання спільної робочої групи з підтримки та впровадження заходів добровільного об’єднання територіальних громад. У засіданні взяли участь керівництво міста і району, голови сільських та селищних рад, міські і районні депутати, громадськість. Учасники обговорили перспективи створення єдиної територіальної громади з центром у Лозовій.

«На Лозівщині повинна бути єдина територіальна громада, - зауважив у своєму виступі Лозівський міський голова Сергій Зеленський. – Ми вже маємо позитивний досвід з об’єднання медицини міста і району в Територіальне медичне об’єднання. Але звісно долю своїх громад вирішувати вам». Секретар Лозівської міської ради Сергій Коба наголосив, що майбутнє за великими громадами, об’єднання дасть можливість акумулювати ресурси і вирішувати проблеми, які накопичувалися роками.

Керівництво Лозівського району Сергій Красноперов та Володимир Лаптєв підкреслили, що об’єднання територіальних громад проводиться згідно законодавства і виключно на добровільній основі та підтримали створення єдиної територіальної громади з центром у Лозовій.

За результатами засідання члени спільної робочої групи одноголосно проголосували за проведення громадських слухань по створенню на Лозівщині єдиної територіальної громади.

Область:

Харківська область

Джерело:

Сайт Лозівської МР

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

27 вересня 2024

27 вересня 2024

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста стають сильнішими — долучайтесь до головних подій

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста...

Відбудова та стійкість українських міст — це не тільки про відновлення інфраструктури, а й про створення безпечного,...

27 вересня 2024

Чи готові ми до реформи профільної середньої освіти – результати дослідження

Чи готові ми до реформи профільної середньої...

Чи готові громади до впровадження реформи профільної середньої освіти? Що думають про неї голови громад, керівники...

27 вересня 2024