Об`єднані громади Миколаївщини вчились налагодженню системи цивільного захисту

На тему цивільного захисту у Миколаївському центрі розвитку місцевого самоврядування відбувся семінар. До його проведення було залучено викладачів Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Миколаївської області.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 25 січня 2017 року схвалено «Стратегію реформування системи Державної служби з надзвичайних ситуацій», відповідно до якої вся система цивільного захисту - від матеріальної бази пожежних до захисних споруд - перейде у підпорядкування громад. А відтак, невдовзі об’єднані територіальні громади  мають на своєму рівні ефективно налагодити функціонування системи цивільного захисту.

Відкриваючи семінар директор Миколаївського ЦРМС Валентин Бойко зазначив, що цивільний захист - це функція держави, спрямована на захист населення, територій, навколишнього природного середовища та майна від надзвичайних ситуацій шляхом запобігання таким ситуаціям, ліквідації їх наслідків і надання допомоги постраждалим у мирний час та в особливий період. Сьогодні ЦЗ України базується на визнанні пріоритету захисту населення і територій від загрози надзвичайних станів. Захист населення, об'єктів економіки і національного надбання держави від негативних наслідків НС розглядається як невід'ємна частина державної політики, національної безпеки і державного будівництва – і як одна з найважливіших функцій центральних органів виконавчої влади, місцевих державних адміністрацій та виконавчих органів рад.

З аудиторією працювали фахові лектори - викладачі Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Миколаївської області Валерій Семенов, Микола Ященко, Євген Толокнов.

Їх доповіді були присвячені принципам організації функціонування місцевих ланок територіальної підсистеми ЄДСЦЗ; організації управління в надзвичайних ситуаціях; плануванню діяльності місцевих ланок територіальної підсистеми ЄДСЦЗ; укриттю населення у захисних спорудах; організації заходів з евакуації.

Увазі учасників семінару було представлено навчальний документальний відеофільм з моделювання надзвичайних ситуацій на прикладі Миколаївської області.

Викладачі НМЦ цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Миколаївської області охоче погодились на співпрацю і в подальшому. За сприяння Миколаївського ЦРМС вони висловили свою готовність відвідати за потреби ОТГ  на місцях, щоб на конкретних прикладах  надати фахові рекомендації. Запропонували учасникам семінару стати постійними відвідувачами їх сайту, на якому завжди можна знайти потрібну інформацію.

19.06.2017 - 14:38 | Переглядів: 7422

Приєднані зображення:

Область:

Миколаївська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...