Всеукраїнський практичний форум з культурно-економічного планування розвитку місцевих територіальних громад

4 червня у Тульчині (Вінницька область), у Палаці Потоцьких за ініціативи Міністерства культури України, у рамках Міжнародного оперного open air фестивалю «OPERAFEST TULCHYN, відбудеться Всеукраїнський практичний Форум для голів об’єднаних територіальних громад та міських голів малих міст України «Культурні та креативні індустрії - як основа розумної стратегії розвитку малої території».

Під час Форуму учасники познайомляться із досвідом малих міст та громад країн ЄС, методологією впровадження культурно – економічних проектів зміни парадигми сприйняття культури.

Основні спікери заходу - відомі міжнародні експерти з культурно– економічних трансформацій: Патрик Фьоль (Німеччина) та Вітек Хебановський (Польща). Директор Інституту культурного менеджменту в Німеччині Патрік Фьоль проведе два тренінга.  Експерт розповість про досвід німецького регіону Тюрингім та його роботу в напрямку збереження культурних пам’яток. Польський експерт Вітек Хебановський підготував для учасників практичну сесію «Збудуємо разом сталу громаду».

Також під час форуму буде презентовано досвід Тульчина, який за допомогою культурної спадщини та мистецьких подій намагається досягти сталого економічного розвитку. У контексті цього організатори «OPERAFEST TULCHYN» розкажуть про організацію фестивалю.

До участі у Форумі запрошуються голови обласних державних адміністрацій (ОДА), начальники управлінь та департаментів культури ОДА, районні адміністрацій, голови об’єднаних територіальних громад (ОТГ), менеджери культури та активісти малих міст України. 

Область:

Вінницька область

Джерело:

Сайт Мінкульту

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...