На Глухівщині обговорили особливості функціонування фахівців із соціальної роботи в ОТГ

Під головуванням голови Глухівської райдержадміністрації Вікторії Сокол відбулася нарада з питання якісного надання соціальних послуг уразливим категоріям населення в об’єднаних територіальних громадах району

Очільниця Глухівського району проінформувала учасників зібрання щодо особливостей організації надання соціальних послуг вразливим категоріям сімей у об’єднаних територіальних громадах.

«В умовах децентралізації дуже важливою є готовність кожної громади брати відповідальність за своїх мешканців і надавати вчасну і професійну підтримку тим, хто її потребує» – зазначила Вікторія Сокол.

Виконання об’єднаними територіальними громадами власних самоврядних повноважень щодо надання соціальних послуг сім’ям та особам, які перебувають у складних життєвих обставинах, законодавчо визначено статтею 34 Закону України «Про місцеве самоврядування».

Директор Глухівського районного центру соціальних служб для с ім’ї, дітей та молоді Наталія Хроль наголосила, що однією з умов успішної соціальної роботи є наявність у громаді фахівця із соціальної роботи.

Крім цього, в ході проведення наради заступник директора Сумського обласного ЦСССДМ Світлана Поляченко довела до відома присутніх завдання та обов`язками фахівця із соціальної роботи та окреслила модель взаємодії об’єднаних територіальних громад з Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у процесі виконання власних самоврядних повноважень щодо надання соціальних послуг вразливим категоріям сімей.

Область:

Сумська область

Джерело:

Сайт Сумської ОДА

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...