Ми починаємо практичну роботу з європейськими експертами по децентралізації, – Геннадій Зубко

Ми починаємо практичну роботу з європейськими експертами по реалізації реформи місцевого самоврядування та децентралізації. Про це сказав Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко на відкритті Конференції  «Міжмуніципальне співробітництво: моделі розвитку місцевого самоврядування» в четвер.

«Сьогодні розпочали роботу по створенню Центру регіонального розвитку, який стане унікальним прикладом спільної роботи держави, громадських організацій та міжнародних партнерів. Основна його мета – координація роботи регіональних офісів реформ, імплементація та адаптація міжнародного досвіду, експертна та законотворча експертиза», - пояснив  Геннадій Зубко.

За його словами, вже створена координаційна рада, яка буде активно доносити інформацію про впровадження реформ і отримувати необхідну експертну та технічну допомогу від донорських організацій.

«Європейський Союз надасть необхідну матеріально-технічну допомогу та поділиться досвідом у впровадженні децентралізації, яка є стратегією національного успіху України», - зазначив урядовець.

«Євросоюз готовий допомагати у впроваджені реформи децентралізації. Планується скерувати цю допомогу на розвиток інфраструктури об'єднаних територіальних громад, допомогу у розробці інвестиційних проектів регіонального розвитку, створення центрів по наданню адміністративних послуг в об'єднаних територіальних громадах», - нагадав Геннадій Зубко.

«Важливим аспектом проведення реформи децентралізації є міжмуніципальне співробітництво для регіонального економічного розвитку, залучення інвестицій, підвищення рівня соціальних та адміністративних послуг, надання належних освітніх та медичних послуг жителям сіл та міст, які об’єднались в одну громаду», - зазначив він.

У конференції взяли участь представники країн, які приїхали вивчати досвід України у проведенні реформи децентралізації, зокрема Грузії, Молдови, Вірменії, Білорусії. Представники Асоціації міст України, Української асоціації районних та обласних рад, Всеукраїнської асоціації сільських і селищних рад, керівники регіональних офісів реформ, експерти та представники офісів Ради Європи з країн-членів Східного партнерства.

01.10.2015 - 16:26 | Переглядів: 12801
Ми починаємо практичну роботу з європейськими експертами по децентралізації, – Геннадій Зубко

Приєднані зображення:

Теги:

Геннадій Зубко

Джерело:

Прес-служба Віце-прем`єр-міністра України

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...