У першому кварталі до місцевих бюджетів надійшло майже 42 млрд грн, - Геннадій Зубко

Децентралізація дала можливість вирішити на місцях ті проблеми, які не вирішувались роками й десятиліттями. Роками діти й підлітки мріяли, щоб у них у містах і селах були спортмайданчики, футбольні поля, басейни. А місцева влада чекала, поки в центрі приймуть рішення і виділять гроші. Тепер все змінилось: на місцях є можливості, кошти, ресурси. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко у рамках робочої поїздки на Тернопільщину.

«Сьогодні в руках громад потужні інструменти – місцеві бюджети, які зросли в 3-7 разів, субвенція на соціально-економічний розвиток, субвенція на розвиток інфраструктури ОТГ, Державний фонд регіонального розвитку. Лише за перший квартал цього року до місцевих бюджетів надійшло 41,6 млрд грн, що майже на 40% більше, ніж у першому кварталі минулого року. Доходи бюджетів ОТГ зросли на 700 млн грн, більше ніж на 52%.  Тільки на Тернопільщини надходження до бюджетів ОТГ у січні-березні склали 121,2 млн грн, а у минулому році за цей період було 71,9 млн грн. І ми маємо результат – якісні зміни по всій країні – відбудовані дороги, дитсадки, школи, лікарні. Приклад дитячого басейну Козівської школи, який майже 30 років стояв довгобудом, а нині відкритий, завдяки коштам ДФРР, яскраве тому підтвердження. Наступний крок – формування єдиних  освітньо-спортивно-культурних просторів у громадах. Це вже не точкове вирішення проблем, а комплексний розвиток території. Мета – надати якісні послуги в усіх галузях, реалізувати освітній, туристичний, спортивний, культурний потенціал громади, виховати справжнього громадянина, патріота свого краю», - зазначив Геннадій Зубко.

В рамках візиту Геннадій Зубко відкрив уніфікований спортивний  майданчик у смт Козова, збудований за кошти субвенції з державного бюджету на соціально-економічний  розвиток (684 тис. грн) та за співфінансування з бюджету Козівської селищної ради (203 тис. грн) і спонсорські кошти. Також Віце-прем’єр-міністр відвідав дитячий басейн для Козівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2, будівництво якого розпочалось ще у 1989 році, і лише у 2015-2016 роках за кошти ДФРР та співфінансуванням з місцевого бюджету реконструкція й будівництво було завершено. 

07.04.2017 - 13:17 | Переглядів: 13449
У першому кварталі до місцевих бюджетів надійшло майже 42 млрд грн, - Геннадій Зубко

Теги:

Геннадій Зубко бюджет

Область:

Тернопільська область

Джерело:

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

06 вересня 2024

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської громади облаштували сучасне укриття

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської...

У ліцеї Ріпкинської громади, що на Чернігівщині, відтепер є сучасне укриття, яке стане безпечним та комфортним...

06 вересня 2024

Огляд нових змін до закупівельного законодавства. Закупівля робіт (запис вебінару)

Огляд нових змін до закупівельного...

Програма USAID DOBRE провела вебінар на тему: «Огляд нових змін до закупівельного законодавства. Закупівля робіт»....

06 вересня 2024

Житомирська область та американський штат Індіана підписали меморандум про співпрацю

Житомирська область та американський штат...

Президент України Володимир Зеленський у Києві зустрівся з губернатором штату Індіана (США) Еріком Холкомбом. У...

06 вересня 2024

Олексій Кулеба окреслив основні засади роботи

Олексій Кулеба окреслив основні засади роботи

Продовження реформи місцевого врядування з посиленням ефективності управління, координації та взаємодії в умовах...