Відбувся семінар з питань стратегічного планування для регіональних експертів U-LEAD

13-17 березня в Києві рамках Програми «U-LEAD з Європою» (Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку) відбувся навчальний семінар з питань стратегічного планування регіонального та місцевого розвитку для експертів з регіонального розвитку. Семінар було організовано за підтримки експертів колишнього проекту ЄС «Підтримка впровадження державної регіональної політики», який успішно закінчився наприкінці 2016 року.

Учасниками семінару стали фіналісти конкурсного відбору висококваліфікованих фахівців до групи експертів з питань регіонального розвитку для підтримки впровадження реформ децентралізації та політики регіонального розвитку в 24 областях України. Ці експерти були відібрані для консультаційної підтримки впровадження нової державної регіональної політики та реформи місцевого самоврядування і територіальної організації влади. Вони працюватимуть на базі відокремлених підрозділів установи «Центр розвитку місцевого самоврядування», створених у всіх областях України. Відокремлені підрозділи сприятимуть реалізації регіональної політики та реформи децентралізації через проведення навчань, надання консультацій та експертної підтримки органам місцевого самоврядування та державним органам влади.

Під час семінару учасники дізналися про актуальний стан реформування державної політики регіонального розвитку та її взаємозв’язок з процесом децентралізації, специфіку  роботи Державного фонду регіонального розвитку як основного фінансового інструменту державної регіональної політики, особливості просторового планування розвитку об’єднаних територіальних громад.

Також вони навчалися методиці підготовки стратегічних планів об’єднаних територіальних громад (ОТГ) та регіонів, планів реалізації місцевих та регіональних стратегій тощо. Учасники семінару здобули навички проведення стратегічного аналізу, здійснення стратегічного вибору, проведення відкритих засідань регіональних експертних груп з відбору технічних завдань для проектів регіонального розвитку.

U-LEAD планує продовжити відбір та навчання експертів для надання підтримки ОТГ найближчим часом. Наступний семінар для експертів з регіонального розвитку буде присвячений проектному менеджменту.

Програма «U-LEAD з Європо» спільно фінансується Європейським Союзом та його державами-членами (Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією) і реалізується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Шведським агентством з питань міжнародного співробітництва і розвитку (Sida). 

22.03.2017 - 11:51 | Переглядів: 7745
Відбувся семінар з питань стратегічного планування для регіональних експертів U-LEAD

Теги:

ULEAD

Джерело:

Програма «U-LEAD з Європою»

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

06 вересня 2024

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської громади облаштували сучасне укриття

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської...

У ліцеї Ріпкинської громади, що на Чернігівщині, відтепер є сучасне укриття, яке стане безпечним та комфортним...

06 вересня 2024

Огляд нових змін до закупівельного законодавства. Закупівля робіт (запис вебінару)

Огляд нових змін до закупівельного...

Програма USAID DOBRE провела вебінар на тему: «Огляд нових змін до закупівельного законодавства. Закупівля робіт»....

06 вересня 2024

Житомирська область та американський штат Індіана підписали меморандум про співпрацю

Житомирська область та американський штат...

Президент України Володимир Зеленський у Києві зустрівся з губернатором штату Індіана (США) Еріком Холкомбом. У...

06 вересня 2024

Олексій Кулеба окреслив основні засади роботи

Олексій Кулеба окреслив основні засади роботи

Продовження реформи місцевого врядування з посиленням ефективності управління, координації та взаємодії в умовах...