В об’єднаних територіальних громадах розглянули якість надання медичної допомоги на первинному рівні

В Клішківській об’єднаній територіальні громаді відбувся з’їзд сільських голів об'єднаній територіальній громаді зі всієї області.

Керівники ОТГ зібрались для того, щоб обмінятись досвідом, поділитись напрацюваннями, обговорити і знайти шляхи вирішення низки актуальних питань.

Значну увагу вході загальнообласного виїзного семінару було приділено роботі закладам охорони здоров’я первинного рівня та наданню первинної медичної допомоги.

Крім сільських голів об’єднаних територіальних громад, на заході були присутні  керівники районної влади Хотинщини, депутати обласної ради, представники освітньої та медичної галузей, зокрема директор Департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації Оксана Андрієць та заступник начальника управління Департаменту охорони здоров’я – начальник відділу організації лікувально-профілактичної роботи та охорони здоров’я дітей і матерівЛюбов Крикливець.

Відповідно до програми семінару, спершу делегати ознайомились із роботою закладів охорони здоров’я об’єднаних територіальних громад Хотинського району – Клішківською і Полянською амбулаторією загальної практики – сімейної медицини та ФАПом у с. Млинки.

Опісля за «круглим столом» відбулось обговорення та підведення підсумків виїзного семінару. Серед порушених питань було чимало медичних і більшість з них стосувалась фінансового забезпечення, зокрема перерозподіл медичної субвенції, оплата пільгових рецептів, забезпечення імуносупресорами, раціонального використання приміщень закладів охорони здоров’я первинної ланки тощо.

За словами Любові Крикливець, цьогоріч медична субвенція, котра надійшла для медичних закладів первинки ОТГ не включає оплату комунальних послуг. Ці видатки ОТГ мають забезпечити з місцевих бюджетів. Що ж до забезпечення імуносупресорами, то програма відповідно до якої це здійснюється передбачає не тільки асигнування з Держбюджету, а й з обласного та бюджетів місцевих ОТГ. Відтак для покращення забезпечення даними медикаментами необхідне співфінасування.

Також посадовець зосередила увагу на доцільності створення соціальних ліжок при АЗПСМ і раціональності використання приміщень медичних закладів первинної ланки.  

Область:

Чернівецька область

Джерело:

Сайт Чернівецької ОДА

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

16 вересня 2024

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на Буковині долає виклики й будує нові плани

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на...

«Ворота в Карпати» – так називає себе Вижницька громада Чернівецької області, розташована в передгір’ї буковинського...

16 вересня 2024

16 вересня 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 вересня 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...