В об’єднаних територіальних громадах розглянули якість надання медичної допомоги на первинному рівні

В Клішківській об’єднаній територіальні громаді відбувся з’їзд сільських голів об'єднаній територіальній громаді зі всієї області.

Керівники ОТГ зібрались для того, щоб обмінятись досвідом, поділитись напрацюваннями, обговорити і знайти шляхи вирішення низки актуальних питань.

Значну увагу вході загальнообласного виїзного семінару було приділено роботі закладам охорони здоров’я первинного рівня та наданню первинної медичної допомоги.

Крім сільських голів об’єднаних територіальних громад, на заході були присутні  керівники районної влади Хотинщини, депутати обласної ради, представники освітньої та медичної галузей, зокрема директор Департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації Оксана Андрієць та заступник начальника управління Департаменту охорони здоров’я – начальник відділу організації лікувально-профілактичної роботи та охорони здоров’я дітей і матерівЛюбов Крикливець.

Відповідно до програми семінару, спершу делегати ознайомились із роботою закладів охорони здоров’я об’єднаних територіальних громад Хотинського району – Клішківською і Полянською амбулаторією загальної практики – сімейної медицини та ФАПом у с. Млинки.

Опісля за «круглим столом» відбулось обговорення та підведення підсумків виїзного семінару. Серед порушених питань було чимало медичних і більшість з них стосувалась фінансового забезпечення, зокрема перерозподіл медичної субвенції, оплата пільгових рецептів, забезпечення імуносупресорами, раціонального використання приміщень закладів охорони здоров’я первинної ланки тощо.

За словами Любові Крикливець, цьогоріч медична субвенція, котра надійшла для медичних закладів первинки ОТГ не включає оплату комунальних послуг. Ці видатки ОТГ мають забезпечити з місцевих бюджетів. Що ж до забезпечення імуносупресорами, то програма відповідно до якої це здійснюється передбачає не тільки асигнування з Держбюджету, а й з обласного та бюджетів місцевих ОТГ. Відтак для покращення забезпечення даними медикаментами необхідне співфінасування.

Також посадовець зосередила увагу на доцільності створення соціальних ліжок при АЗПСМ і раціональності використання приміщень медичних закладів первинної ланки.  

Область:

Чернівецька область

Source:

Сайт Чернівецької ОДА

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

18 September 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...

18 September 2024

Відповіді на поширені запитання від учасників конкурсу «Громада на всі 100»

Відповіді на поширені запитання від учасників...

Конкурс «Громада на всі 100» – це конкурс для територіальних громад, які шукають нові можливості для втілення своїх...

18 September 2024

МЗС України орієнтує закордонні дипустанови на розвиток міжнародної міжмуніципальної співпраці

МЗС України орієнтує закордонні дипустанови на...

Питання розвитку мережі міжнародно співпраці громад і регіонів обговорили з керівниками закордонних дипломатичних...

18 September 2024

Гірськими стежками півдня Буковини: в Усть-Путильській громаді гостювали журналісти з різних регіонів

Гірськими стежками півдня Буковини: в...

Красива, працелюбна, згуртована – саме такими словами описали Усть-Путильську громаду Чернівецької області учасники...