За прогресом реформ можна слідкувати он-лайн

Заступник Глави Адміністрації Президента України – секретар Національної ради реформ Дмитро Шимків представив систему моніторингу прогресу реформ на оновленому сайті reforms.in.ua.

Дмитро Шимків наголосив, що міжнародні партнери очікують від країн, з якими працюють, чіткого плану реформ, визначення термінів та відповідальних та детального моніторингу. «Чіткий план реформ в Україні є, є чіткі терміни і відповідальні», – сказав він, присвятивши свій виступ питанням моніторингу прогресу реформ.

Заступник Глави АПУ відзначив, що моніторинг – це не оцінка, а інструмент для аналізу таприйняття рішень.

Розробкою моніторингу займалась широка коаліція урядових, громадських та міжнародних партнерів. Система підтримана ЄС та донорською спільнотою як ефективний інструмент моніторингу. Дмитро Шимків висловив подяку міністрам КМУ та їх командам, Секретаріату Верховної Ради та Адміністрації Президента, громадським експертам та іноземним партнерам, а також новоствореному проектному офісу Національної ради реформ, який виступив модератором проекту.

Моніторингові карти показників розроблені на основі стратегічних документів країни – Угоди про асоціацію з ЄС, Стратегії сталого розвитку – 2020, Коаліційній угоді, Меморандумі України з МВФ та Програмі діяльності Уряду.

Система відстежує роботу не лише міністерств, але й Верховної Ради і інших органів влади, залучених до процесу, та дозволяє виявити проблеми на всіх етапах розробки та впровадження реформи, зазначив Дмитро Шимків.

Заступник Глави АПУ особливо зауважив, що моніторингова система посилює координацію процесу реформ. Система «світлофорів» допомагає швидко ідентифікувати «червоні» завдання і зосередити на її вирішенні увагу насамперед членів Нацради реформ, міжнародної донорської спільноти та суспільства.

Дмитро Шимків продемонстрував, як працює система, зазначивши, що оцінка прогресу реформ за 2 квартал показала, що майже всі реформи в графіку щодо термінів зобов'язань, за винятком реформи охорони здоров'я. Є «жовті» реформи, і це означає, що потрібно прислухатися до сигналів відповідальних міністрів і надати необхідне сприяння. «Зелених» – 11, «жовтих» – 5, «червоних» – 1. Окрім моніторингу термінів, система дозволяє слідкувати за виконанням планів та зобов’язань, узятих по кожній реформі на період впровадження.

Моніторинг стану виконання реформ буде проводитись щоквартально. Результати моніторингу обговорюються на засіданнях Нацради реформ задля пошуку вирішення складних питань та здійснення всіх необхідних заходів для своєчасного просування реформ. «Це дозволяє вести діалог між різними гілками влади, а також з міжнародною та донорською спільнотою, щоб залучати підтримку в тих областях, де ми відстаємо, дозволяє визначити, які кроки необхідно зробити, щоб пришвидшити виконання реформ», – зазначив Заступник Глави АПУ.

13.07.2015 - 12:38 | Переглядів: 11170
За прогресом реформ можна слідкувати он-лайн

Теги:

Національна рада реформ

Джерело:

Національна рада реформ

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

26 липня 2024

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи знищення комунального майна внаслідок бойових дій - запис вебінару

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи...

Проєкт SOERA (Діяльність у рамках реформи державних підприємств України) ділиться матеріалами вебінару «Алгоритм дій...

26 липня 2024

Проєктна діяльність освітян: можливості, виклики та історії успіху

Проєктна діяльність освітян: можливості,...

Учасники інформаційної сесії від Програми "U-LEAD з Європою" дізналися, як проєктна діяльність впливає на життя школи...

26 липня 2024

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

SALAR International оголошує вакансію «Спеціаліст(ка) з комунікацій» у Програму підтримки реформ децентралізації та...

26 липня 2024

Конятинська громада: коли проєкти стають ресурсом для розвитку

Конятинська громада: коли проєкти стають...

Проєктний підхід — не джин з лампи. Але за умови системної роботи він може зробити чимало чудес. Це доводить досвід...