Діяльність органів місцевого самоврядування та місцевих депутатів - новий навчальний модуль

Інститут громадянського суспільства представив новий посібник для представників органів місцевого самоврядування. 

Ця робота є певним підсумком діяльності Інституту із формування інституційної спроможності нових об’єднаних територіальних громад (ОТГ), що провадилась у різних регіонах України протягом 2016 року, а була розпочата у Хмельницькій області, яка стала в 2015 році лідером серед українських областей щодо кількості та якості нових ОТГ.

Адже новоутворені ОТГ, особливо ті, що були утворені не навколо міста чи селища, а навколо досить скромного за розмірами села, зіштовхнулись із значними проблемами, а саме: як працювати в нових умовах; як мають діяти новообрані рада та голова громади; що залежить від депутатів, а що від самих жителів громади.

Саме тому навчальні тренінги в цих умовах стають вкрай важливим елементом формування кадрової спроможності нових ОТГ для того, щоб свій новий статус використати максимально ефективно в інтересах громади, в інтересах її розвитку.

Фактично, ця робота є коротким посібником для всіх, хто працює в ОТГ, а також для тих, хто тільки планує виходити на об’єднання.

Викладені тут думки та поради уже апробовані на практиці і тому можуть бути використані в різноманітних ОТГ в різних регіонах України.

Посібник можна завантажити ТУТ

Посібник розроблено за сприяння Програми Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні» в рамках впровадження проекту «Підтримка розвитку об’єднаних територіальних громад у Хмельницькій області».

Проект «Підтримка об’єднаних територіальних громад у Хмельницькій області» реалізується Інститутом громадянського суспільства за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ, Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» (DESPRO), Офісу Ради Європи, Шведсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні», фонду «Відродження» та проекту ЄС «Підтримка регіонального розвитку в Україні».

09.12.2016 - 17:11 | Переглядів: 12340
Діяльність органів місцевого самоврядування та місцевих депутатів - новий навчальний модуль

Теги:

Анатолій Ткачук

Джерело:

Інститут громадянського суспільства

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...