Делегація від Новотроїцького району відвідала Григорівську об’єднану територіальну громаду

14  листопада 2016 року, з метою вивчення методології Міжнародного проекту ЄС/ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду” та процесу децентралізації, відбувся ознайомчий візит делегації від Новотроїцького району до Григорівської об’єднаної територіальної громади  Чаплинського району. До складу делегації увійшли представники районної ради, районної державної адміністрації, сільські, селищні голови району.

У ході заходу координатор ресурсного центру громад Есма Умєрова повідомила присутнім, що протягом трьох фаз Проекту “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду” усього понад 25% жителів Херсонської області покращили умови свого життя через реалізацію 134 мікропроектів громад. Дані місцеві ініціативи були успішно реалізовані завдяки об’єднанню зусиль мешканців сіл, місцевої, районної та обласної влади, координаторів Проекту та приватних спонсорів.

Під час свого виступу Григоріївський сільський голова Сергій Кліщевський презентував гостям досягнення громади, реалізовані в рамкам Проекту, а саме: термомодернізацію будівлі ФАПу та капітального ремонту системи опалення з встановленням піролізного котла на біомасі, технічне переоснащення артезіанської свердловини в селі на загальну суму гранту $30000. Приємно вразила активність громади в продовжені розпочатої практики спільного вирішення проблем села. Так, завдяки її зусиллям було проведено заміну тротуарної плитки, монтаж вуличного освітлення, ремонт музичної школи, ремонт приміщень місцевої амбулаторії.

Жваве обговорення викликали питання щодо практичного процесу об’єднання громад, адже Григорівська об’єднана територіальна громада уже в очікувані місцевих виборів голови, які відбудуться 18 листопада 2016 року.

Крім того, у ході візиту Новотройчани відвідали презентовані заклади соціальної сфери села і також побували в місцевій школі, дитячому садочку, приватному музеї, ресурсному центрі розвитку громад, будинку культури та спортивному клубі.

Новотройчани щиро вдячні представникам Чаплинського району за гостинний прийом та обмін корисною інформацією з питань децентралізації.

 

Область:

Херсонська область

Джерело:

Сайт Херсонської ОДА

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...