У Монастирищі передумали утворювати одну громаду — Н.Старікова

На Монастирищині хотіли утворити одну об’днану територіальну громаду: був район - стане ОТГ. Проте після візиту радника голови Черкаської ОДА та спеціалістів з департаменту регіонального розвитку думка змінилася: тепер тут задумалися над тим, що ефективнішим буде створити дві громади. Про це кореспонденту УНН-Центр повідомила радник голови Черкаської ОДА Наталія Старікова.

“Допомогти створити спроможні територіальні громади та залучити інвестиції — такою була мета поїздки разом зі спеціалістами Департаменту регіонального розвитку ОДА, керівником регіонального офісу реформ Сергієм Слінько, головою Білозірської ОТГ Володимиром Міцуком до Монастирища. Склалося враження, що людьми заволоділа хибна асоціація: зараз в громади заганяють, як колись в колгоспи. Інформації у людей немає, навіть текст закону вони не читали. Тому задають багато запитань і тому наша поїздка мала сенс. Спочатку в Монастирищі зійшлися на моделі, в якій буде одна громада. Проте нам вдалося їх переконати, що це недоцільно. Основна заслуга в цьому Володимира Міцука: він, як керівник Білозірської ОТГ, зумів їм пояснити, що утворювати надто велику громаду — на весь район — нераціонально, нею буде надто важко керувати. Оптимальна кількість людей — жителів громади — має сягати 18 тисяч осіб. Та й по інших напрямках, по подактах та можливостях жителі втратять, якщо об'єднаються в одну громаду. У Володимира Павловича великий власний досвід, та й по області він уже проїхав 15 районів, тож знає, про що говорить, і вміє бути переконливим”, - розповіла Наталія Старікова.

Вона не назвала, які саме населені пункти стануть центрами майбутніх громад: керівництво району має на меті ще раз об’їхати район разом з сільськими головами і тоді вже аналізувати і прораховувати, як саме об'єднуватися. При цьому дуже важливо, зазначила Наталія Старікова, щоб об'єднання було не тільки добровільним і географічно доцільним, а й враховувало історичні, культурні, економічні особливості населених пунктів, які об'єднуватимуться в одну громаду.

Область:

Черкаська область

Громади:

Монастирищенська міська об’єднана територіальна громада

Джерело:

УНН

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...