Богданівська громада реалізовує дев’ять проектів за рахунок коштів інфраструктурної субвенції, - голова

Богданівська громада Павлоградського району є однією із перших громад, створених на Дніпропетровщині.
За цей невеликий проміжок часу зроблено дуже багато. Завдяки злагодженій роботі виконкому сільської ради , депутатського корпусу та жителями громади зараз реалізовується багато проектів.
Громада у 2016 році реалізовує дев’ять проектів за рахунок коштів інфраструктурної субвенції . Вони спрямовані здебільш на розвиток шкільних закладів освіти.

В Богданівській ЗШ І-ІІ ступенів проводяться роботи по утепленню будівлі шляхом замни вікон , дверей та ремонт фасаду. В Новодачинській ЗШ І-ІІІ ступенів йде ремонт даху та реконструкція системи тепло забезпечення . В Новоруській ЗШ І-ІІ ступенів також замінюються вікна та проводиться капітальний ремонт системи опалення . Для підвозу дітей до шкіл громади проведено тендер та буде придбаний “Шкільний автобус”.

Враховуючи запити населення громади, виготовлено проект по ремонту будівлі для Центра надання адміністративних послуг, щоб реалізувати принцип одержання будь- якої інформації , консультації чи послуг в одному місці, з відповідними побутовими умовами , кваліфікованим і приязним до громадян персоналом.

ЦНАП повинен стати місцем спілкування влади і громади.

Виготовлено проект та пройдено експертизу по ремонту вуличного освітлення сіл Самарське, Шахтарське, Мерцалівка. 

В результаті об’єднання в шість разів зріс бюджет громади. 

Проводиться капітальний та поточний ремонт доріг. Для цього з власного бюджету виділено близько дванадцяти мільйонів гривень. Виділено кошти для ремонту та переходу сільської ради в іншу адмінбудівлю. За рахунок власних коштів також будуються дитячі ігрові майданчики та буде проведено капітальний ремонт бібліотеки в с.Богданівка.

Спільно з проектом ЄС ПРООН завершується освітлення с.Нова Русь. 

З державного бюджету виділено кошти в сумі 10 млн гривень на реконструкцію дитячого садка “Теремок” та власних коштів на суму 1,5 млн гривень.

Реалізація даних проектів є надзвичайно важливим кроком в згуртуванні всіх жителів громади , а особливо на приєднаних територіях. Жителі цих територій відчули важливий позитив в тому , що зараз на цих територіях будуються дороги з твердим покриттям, ремонтуються школи та дитячі садки , проводиться освітлення вулиць , значно збільшено фінансування на утримання шкіл та дитячих садків .

Значною мірою збільшена адресна допомога жителям громади.

Сільська рада працює в тісній взаємодії з депутатським корпусом та обраними старостами. Депутати та старости пройшли навчання та почали розроблення проектів для участі в конкурсах .
Девізом нашої громади є слова : “ Розвиток громади та покращення добробуту жителів сіл – це перші кроки на шляху Євроінтеграції держави в європейську спільноту”.

Впевнений, що всі разом ми зробимо достатній рівень життя в нашій молодій та перспективній Богданівській об’єднаній громаді.

Олексій Грищенко, голова Богданівської громади

Область:

Дніпропетровська область

Джерело:

Офіс реформ Дніпропетровської області

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...