Козинцівська сільська рада прийняла рішення про добровільне територіальне об’єднання з Ірпенем

Попередньо у двох селах, які входять до цієї ради, вивчили думку громади: опитали населення. За таке об’єднання висловилися 80% людей.

Минулого року, теж у травні, за територіальне об’єднання з Ірпенем проголосувала сільська рада Михайлівки-Рубежівки. То було перше рішення про добровільне територіальне об’єднання громад на Київщині.

Тепер до Ірпеня, вслід за Михайлівкою-Рубежівкою, потягнулися села, які межують з нею: Козинці та Діброва. Обидва населені пункти входять до складу Козинцівської сільської ради. Адміністративно вже 90 років належать Бородянському району. Відстань від Козинців до райцентру – 30 кілометрів, а до Ірпеня – 21 км.

Але не кілометри вирішили долю об’єднання. Козинці мали змогу вибирати з трьох пропозицій: від Бородянки, Бучі та Ірпеня. За словами сільського голови Володимира Вигінного, остаточне рішення було прийняте після знайомства з нашим містом у березні цього року. Масштабні зміни, що сталися у нас протягом останнього періоду, і стрімкі темпи розвитку інфраструктури стали вирішальними аргументами на користь об’єднання з Ірпенем.

Населення Козинців – близько двох тисяч. Бюджет села сягає 900 тисяч гривень (для порівняння: лише бюджет розвитку Ірпеня на 2016 рік складає понад 100 мільйонів гривень). Основне джерело надходжень до сільського бюджету – єдиний податок. Бізнес розвинутий дуже слабо.

Село має дитячий садок, який відвідують 64 дитини, середню школу, де навчається 40 дітей, клуб, кінотеатр, бібліотеку. Більшість дітей з Козинців їздять до школи в Немішаєве, розташоване за 6 кілометрів. Приміщення Козинцівської школи потребує капітального ремонту і надії щодо вирішення цього питання в селі вже покладають на Ірпінь.

Зараз сільська рада працює над розробкою Генерального плану. Враховуються нові перспективи, що відкриває для сільської громади об’єднання з Ірпенем. Планується розвивати зони відпочинку (тут є три чудових ставки, які наразі перебувають у довгостроковій оренді) і створювати нові робочі місця.

Козинці – один з найдавніших населених пунктів нашого регіону. Його історія сягає аж часів княгині Ольги. За сотні років село пережило багато яскравих і знаменних подій. Переконаний, що після об’єднання з Ірпенем розпочнеться нова, і не менш цікава, історія розвитку Козинецької громади.

Область:

Київська область

Джерело:

«Кореспондент»

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...