У Куцурубі закінчився шлях безгрошів’я і скрути: громада розподілила державну субвенцію

У Куцурубській об’єднаній територіальній громаді гласно розподілили державну субвенцію у сумі понад 5 мільйонів гривень.  З цього приводу відбулися загальні збори у селах, які входять до об’єднаної територіальної громади – Яселки, Іванівка, Куцуруб.

На запрошення громади Миколаївський Офіс реформ у складі координатора Офісу реформ-регіонального експерта з правових питань Бойко В.А., регіонального консультанта з комунікацій Ментель О.І., -  взяв участь у загальних зборах жителів села Куцуруб, які відбулися у Куцурубському сільському клубі 29 березня.

Для громади це був дуже відповідальний крок: куди, чому саме, і по-скільки розділити субвенцію. Тому на загальних зборах панувала відверта, небайдужа атмосфера. Люди з підвищеною відповідальністю поставились до підтримки державою їх громади. А відтак, прийняли рішення спрямувати всю державну субвенцію на вирішення своїх давніх і болючих проблем.

Солідний фінансовий ресурс у сумі 5 млн. 95 тис. 200 грн. вирішили розподілити на повну реконструкцію водопровідної мережі у с. Іванівка, відновлення вуличного освітлення у кожному селі об’єднаної територіальної громади (до речі, домовились, що розпочнуть з освітлення найменшого села – Яселки, де мешкає 240 жителів), проведення ямкового ремонту сільських доріг, які простягаються у трьох селах та з’єднують їх з територіальним центром громади – с. Куцуруб,  фінансування ремонту деяких об’єктів соціальної сфери.

Виступаючи перед земляками Куцурубський сільський голова Інна Копійка зазначила, що ще ніколи громада відразу не розпоряджалась такими коштами. Водночас, звернула увагу, що крім 5-ти млн. грн. державної субвенції на інфраструктуру, загалом їх бюджет у 2016 році разюче зріс: порівняно з 2015 роком  він збільшився на  9 млн. 468 тис. грн., і тепер  складає  11 млн. 708 тис. грн.

Найбільше зростання дохідної частини об’єднаної територіальної громади на 2016 рік становлять: освітня субвенція 4 млн. 807 тис. грн.; медична  субвенція 2 млн. 45 тис.грн., податок на доходи фізичних осіб  3 млн. 657 тис. грн., місцеві податки 1 млн. 50 тис. грн., єдиний податок  460 тис. 500 грн. та інші.

Інна Василівна поділилась з земляками, що демографічна ситуація, що склалась в селі, характеризується сталою кількістю населення впродовж останніх 5-ти років. Це хороший знак, коли їх громада сильна, згуртована. Адже це означає, що люди почувають себе на землі своїх предків господарями, і не шукають щастя по чужих краях. Тепер в їх життя увійшов ще й сильний струмінь надії. Тому цілі та завдання соціально-економічної та культурної діяльності Куцурубської сільської ради на 2016 рік виключно  спрямовані на розвиток сіл Куцуруб, Іванівка, Яселка.

Крім озвучення своїх пропозицій куди, на що і скільки доцільно спрямувати державну субвенцію, виступ Інни Копійки, водночас, був схожий на лаконічний план щодо конкретної стратегічної мети.  В полі зору депутатського корпусу сільської ради перебувають  і: капітальний ремонт асфальтного покриття дороги в’їзд до села Іванівка (Покровка); підтримка духовно-релігійних установ (в с. Куцуруб будується Свято-Троїцький храм); будівництво дитячих та спортивних майданчиків; придбання свого автобуса для відкриття «соціального маршруту», який би з’єднував села з територіальним центром громади;  створення паркових зон, озеленення населених пунктів.

Координатор Офісу реформ Валентин Бойко тепло привітав громаду з такою непересічною подією, побажав виваженості та одностайності у доведенні справи до логічного завершення: щоб вкладені державою у Куцурубську об’єднану громаду кошти працювали на її успіх та процвітання. Більше - ТУТ

Область:

Миколаївська область

Джерело:

Офіс реформ

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...