У Чернігівському ліцеї укриття перетворили на сучасний освітній хаб
У Чернігівському ліцеї укриття перетворили на сучасний освітній хаб

Чернігівський ліцей №22 тепер має не просто безпечне укриття, а й сучасний освітній хаб завдяки Швейцарсько-українському проєкту DECIDE.


Загалом у ремонтні роботи в укритті вклали понад 4 мільйони гривень, з яких 3 мільйони виділили на реконструкцію приміщення, а близько 734 тисяч гривень — на створення освітнього хабу. Зокрема, - на закупівлю техніки, меблів та іншого обладнання.

Тут відремонтували понад 370 кв. м простору: провели демонтаж, залили нові підлоги, встановили систему водопостачання та каналізації, провели електрику й встановили вентиляцію. Укриття обладнали ноутбуками, планшетами, мультимедійним проєктором, фліпчартами та сучасними меблями для комфорту учнів.

А ще створенню укриття в ліцеї передували тренінги, які для учнів ліцею провели експерти Проєкту DECIDE. Діти та підлітки працювали над написанням проєктів, організували справжнє голосування з агітацією та обрали переможця.

Більшість голосів здобув проєкт «Chill up». Завдяки йому в укритті зʼявився хаб для відпочинку та соціалізації учнів під час тривог або у вільний час. Для реалізації проєкту команда отримала додаткові 50 тисяч гривень. За ці кошти закупили настільні ігри, м'які крісла-мішки, кулер для води та навіть кавомашину.

Нагадаємо, «DECIDE: ВІДБУДОВА» — це ініціатива Швейцарсько-українського проєкту DECIDE, що покликана допомогти громадам Чернігівської, Одеської та Полтавської областей у відновленні доступу до безпечної освіти для 17000 через  відновлення шкіл та облаштуванні шкільних укриттів.

Більше про ініціативу «DECIDE: ВІДБУДОВА».

Переглядів: 87
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: DECIDE: ВІДБУДОВА
Читайте також: