Новини з Конгресу: євроінтеграцію підсилять інституційно
Новини з Конгресу: євроінтеграцію підсилять інституційно

У голів обласних військових адміністрацій, адміністрацій міст Києва і Севастополя з’являться заступники з питань європейської інтеграції. Про це заявила Віцепрем’єрка Ольга Стефанішина на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України 20 серпня.

«Запроваджуючи посади заступників з євроінтеграції, ми створюємо інституційну основу для розбудови спроможностей у кожній з областей для реалізації проєктів, що відповідають стандартам ЄС, для просування європейських практик та політик на регіональному рівні», – повідомила Ольга Стефанішина.

За її словами, що визначено конкретні посадові обов’язки заступників, показники ефективності їхньої роботи. Зокрема, йдеться про забезпечення ефективного менеджменту проєктів, а також мобілізацію міжнародної технічної допомоги для потреб конкретного регіону.

«Переговорний процес з Європейським Союзом, який ми розпочали цього року, є не лише викликом, але й унікальною можливістю для кожного з нас. Це шлях до глибокої інтеграції в європейську спільноту. Ми повинні бути готові до впровадження європейських стандартів на всіх рівнях — від урядових структур до місцевих громад. Це включає активну участь у європейських програмах, таких як Interreg, та залучення необхідного фінансування для реалізації важливих проєктів», – зазначила Ольга Стефанішина.

За результатами перших конкурсів проєктів програм Interreg, які наразі відібрано до фінансування, 151 проєкт мають серед учасників українських партнерів. Бюджет для українських партнерів становить орієнтовно 90 млн євро.

Результати конкурсів свідчать, що у всіх регіонах України спостерігається активна участь та зацікавленість в програмах Interreg. Віцепрем’єрка зазначила, що проведення інформаційних заходів сприяло підвищенню обізнаності громад і залученню нових партнерів до платформ співробітництва з ЄС.

Нагадаємо, раніше керівник Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України В’ячеслав Негода інформував про те, що до Уряду спрямоване протокольне рішення Конгресу щодо створення інституційної системи організації процесу підтримки євроінтеграції як в системі виконавчої влади, так і в системі місцевого самоврядування.

 

Переглядів: 309
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: Конгрес місцевих та регіональних влад
Новини з Конгресу: євроінтеграцію підсилять інституційно
Енергетична стійкість: бізнесу – дешеві кредити, громадянам – безвідсоткові кредити, ОСББ – безповоротні гранти
«Маємо надзвичайно переконливі результати».  Олексій Кулеба підбив підсумки Другого Міжнародного Саміту міст та регіонів
Сильні настільки, наскільки об’єднані: у Київ на Другий Міжнародний Саміт з’їхалися представники іноземних громад
Читайте також: