Новий інструмент для ефективного управління регіоном. На Одещині презентували аналітичний портал
Новий інструмент для ефективного управління регіоном. На Одещині презентували аналітичний портал

16 серпня команда Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» та Одеська обласна військова адміністрація презентували аналітичний портал Одещини — геоінформаційну інтелектуальну систему, що містить найактуальніші дані про область.


За допомогою Аналітичного порталу, побудованого на основі геопросторових даних, можна провести детальний аналіз різних аспектів життя регіону: від планування міського розвитку та оцінки природних ресурсів до моніторингу екологічного стану та аналізу соціальної інфраструктури.

Статистичні дані порталу допомагають визначити, які об’єкти потребують капітального ремонту, де необхідно створити нові дорожні ділянки, а де встановити вежі мобільного зв’язку.

Наприклад, завдяки порталу в Рівненський області планують ремонтні дороги, а на Львівщині — визначають інвестиційний потенціал об’єктів. Зокрема, в перший рік повномасштабного вторгнення за допомогою аналітичному порталу Львівщина залучила понад 1 мільйон доларів до свого бюджету через міжнародні проєкти, які облаштовували будинки для переселенців. Тому портал стає незамінним помічником для ухвалення обґрунтованих рішень у різних сферах діяльності.

 

 

Сергій Кропива, перший заступник голови Одеської ОВА, у вітальному слові зазначив:

«Робота кожного менеджера розпочинається зі стратегії, а стратегія неможлива без належної аналітичної роботи. Аналітичний портал Одещини допоможе кожній територіальній громаді стратегічно підходити до вирішення будь-яких завдань. Це перший крок до системних інвестицій у нашому регіоні».

 

 

Аналітичний портал Одещини став сьомою подібною платформою в Україні — такий інструмент уже діє у Львівській, Полтавській, Рівненській, Волинській, Закарпатській областях, а також у місті Київ.

 

 

Аналітичний портал Одещини доступний за посиланням: https://apoova-hoverla.hub.arcgis.com

 

Переглядів: 502
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: електронне врядування
Читайте також: