Долучайтеся до «Кроки для спеціалістів. Геоінформаційні системи для розвитку територіальних громад»
Долучайтеся до «Кроки для спеціалістів. Геоінформаційні системи для розвитку територіальних громад»

Нова навчальна програма від U-LEAD ознайомить учасників з геоінформаційними системами, можливостями їх застосування, джерелами геопросторових даних про громаду та навичками їх використання.


Бажаєте, щоб ефективне управління активами громадами було простим, зрозумілим та логічним? Прагнете створити дієву інфраструктуру розподілу ресурсів, мати фахівців із навичками збору, структуризації та аналізу геопросторових даних про громаду в середовищі ГІС? Долучайтеся до нової Навчальної програми.

Ця програма - можливість опрацювати підходи та дізнатися про можливості та особливості застосування геоінформаційних систем для управління громадою.

Під час навчання учасники:

  • ознайомляться із поняттям геоінформаційні системи (ГІС) та можливостями їх застосування для прийняття управлінських рішень;
  • дізнаються про джерела геопросторових даних про громаду, їх формати, наявні інструменти публікації геоданих онлайн;
  • зорієнтуються у законодавчих та нормативно-технічних вимогах щодо виготовлення наборів геопросторових даних містобудівної документації, єдиного державного реєстру адрес;
  • розвинуть навички використання ГІС QGIS для ведення бази геоданих про громаду, проведення перевірки;
  • здійснять перші кроки і почнуть працювати з ГІС QGIS;
  • налагодять співпрацю з колегами з інших громад України.

Навчання триватиме 8 тижнів, починаючи з 29 серпня 2024 року. Усі заходи проводитимуться онлайн та є безкоштовними для учасників.

До участі в Навчальній програми «Кроки для спеціалістів. Геоінформаційні системи для розвитку територіальних громад» будуть відібрані 24 команди (по 2 особи в кожній, загалом 48 осіб) територіальних громад з населенням до 50 тисяч осіб, які не перебувають на тимчасово окупованій території, мають технічні можливості (мікрофон, камера, великий монітор для практичної роботи) приєднання до онлайн заходів та якісної роботи з використанням програмного забезпечення, яке застосовується у геоінформаційних системах.

До складу команд можуть входити: посадові особи місцевого самоврядування, відповідальні за напрями землевпорядкування, містобудування та архітектури.

Для участі у відборі необхідно заповнити заявку, що додається та надіслати її на електронну адресу: regops.u-lead@giz.de до 18:00 годин 09.08.2024 року, в темі повідомлення вказавши «ГІС_ Назва громади_Область» у форматі MS Excel.

Дізнатися деталі участі у Програмі підтримки можна на Заході-презентації, що відбудеться 7 серпня 2024 року о 14:00 год.

Долучитися до онлайн презентації можна за посиланням.

Переглядів: 10461
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: навчання
Читайте також: