Як живе і справляється з викликами Зеленодольська громада

Сотні років ці зелені долини були потужним аграрним краєм, на який постійно зазіхали загарбники. Попри постійну боротьбу за ці землі, пращури примудрялися розвивати свій край. Вітряки, ковальні, торгівельні лавки, земська лікарня з жіночою консультацією та банк — усе це було доступне для жителів ще в 1900-ті роки.

Відтоді минуло більше століття, і сучасним жителям Зеленодольської громади Дніпропетровщини незмінно є чим пишатися та за що боротися. Особливо нині, коли у 20 кілометрах від їхніх земель проходить лінія фронту.

На початку повномасштабної війни з громади виїхали понад 70% людей. І майже всі вони повернулися додому. Громаді вдалося відбудувати житло людям, а також знайти можливості розвиватися попри війну.

Як Зеленодольська громада Дніпропетровської області живе сьогодні, як справляється із викликами – дивіться у відеоролику:

 

 

Відео створено в партнерстві з ШоТам на замовлення Українського кризового медіа-центру у межах Програми USAID DOBRE. Серія відео розповідає про те, як громадам заробляти та максимально використовувати всі можливості.

Переглядів: 458
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: історії війни
Читайте також: