Для громад створили посібник з ефективних комунікацій
Для громад створили посібник з ефективних комунікацій

Посібник «Ефективні комунікації для громад» підготовлено спеціально для територіальних громад. У посібнику зібрано комунікаційний досвід роботи із представниками органів місцевого самоврядування, громадянського суспільства, місцевими депутатами, активістами та іншими зацікавленими особами, які прагнуть розвивати свої громади. У посібнику зібрано поради та практики, набуті Українським кризовим медіа-центром, зокрема й у співпраці з громадами-партнерками Програми USAID DOBRE.


«Комунікація у громаді ефективна тоді, коли люди працюють над нею продумано та системно. У посібнику викладено різноманітні етапи, інструменти, канали, способи та засоби для системної комунікації як із внутрішньою, так і з зовнішньою цільовими авдиторіями. Ми зібрали основні правила, перевірені роками досвіду та які відповідають реаліям сучасних прогресивних громад. Рекомендації викладені в ілюстрованій практичній формі, щоб їх було легко читати та використовувати в роботі. У наш час комунікувати якісно – це дуже важливо, адже таким чином ми формуємо імідж громади та зміцнюємо довіру», – зазначила координаторка комунікації Програми USAID DOBRE (УКМЦ) Ірина Малик.

Основні теми посібника:

  • Як створити дієву пресслужбу громади?
  • Що таке цільова авдиторія?
  • Взаємодія громад з медіа
  • Як написати інформативний пресреліз?
  • Дієві соціальні мережі для громад
  • Фото на мобільний телефон
  • Публічний виступ перед авдиторією

Під час підготовки матеріалів посібника використано рекомендації фахівців: Тетяни Вербицької, Ганни Коломієць, Ірини Малик, Ольги Ткаченко, Оксани Якуніної та Сергія Якуніна.

Завантажити посібник (PDF, 13,2 МБ)

Переглядів: 1489
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: комунікації
Читайте також: