Кожна маленька дія – це крок до кращої громади. Історія випускниці програми стажування молоді
Кожна маленька дія – це крок до кращої громади. Історія випускниці програми стажування молоді

З вересня 2023 року Катерина Озімковська працює фахівцем першої категорії в Департаменті освіти і науки Рівненської обласної адміністрації. Катерина працює з документообігом, приймає вхідну документацію, що надходить від різних державних установ, реєструє і розписує листи на відповідальних осіб в галузі освіти в Рівненській області щодо їх виконання.


Паралельно з роботою Катерина навчається на магістратурі в Національному університеті «Острозька академія» та є громадською активісткою, яка любить своє маленьке, але таке затишне і рідне місто Острог.

«Я завжди намагаюсь бути активною та корисною для міста, долучаюсь до його розвитку, різних подій та активностей. Також, я постійно вчуся та відвідую громадські заходи, щоб відкривати для себе нові можливостей та знайомства, спілкуватися з людьми, які мають досвід та ідеї як зробити цей світ трішки кращим і сучаснішим», - поділилась Катерина.

Успіху Катерини сприяла програма стажування в Острозькій міській раді, яка була впроваджена за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»: «Програма стажування молоді відкрила для мене великі можливості. Я познайомилась з керівництвом нашого міста, ознайомилась з роботою різних відділів міської ради, їхніми обов’язками та бюджетом нашої громади. Для проходження стажування я обрала відділ проєктної та інвестиційної діяльності, адже він працює над важливими проєктами для розвитку Острозької громади. За 10 насичених днів, я пройшла тренінг Розбудова/Спроможність від Агенції сталого розвитку, де ми почали писати свій перший розвитковий проект для громади, а також допомагали працівникам відділу з підготовкою документів для інших проектів, брали участь у сесії міської ради».

Програма стажування Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» дозволила Катерині побачити як працює місцевого самоврядування і те, як важливо залучати молодь до прийняття рішень на місцевому рівні для розвитку країни в цілому. Як результат, Катерина  працевлаштувалася в Рівненську обласну адміністрацію.

Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» реалізував програму стажування, щоб заохотити молодих людей приєднуватися до органів місцевого самоврядування своїх громад і надати їм можливість впливати на прийняття рішень на місцях. Проєкт підтримав 22 громади у реалізації програм стажування молоді, в результаті чого для стажування було відібрано понад 70 молодих людей. Під час стажування в органах місцевого самоврядування молоді люди отримали цінний практичний досвід і розуміння діяльності своїх територіальних громад. Семеро із 70 стажерів отримати роботу в органах місцевого самоврядування та регіональної влади.

«Будьте активними учасниками своєї громади і не будьте пасивними до того, що відбувається навколо. Пробуйте, навчайтесь, долучайтесь до ініціатив, розвивайте себе та громаду. Не бійтесь робити помилки та бути почутими. Адже кожна маленька дія – це крок до кращого та прекрасного!» - наголошує Катерина, звертаючись до молодих людей.

Переглядів: 685
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: молодь
Читайте також: