Організація стажування молоді в органах місцевого самоврядування: освітній серіал
Організація стажування молоді в органах місцевого самоврядування: освітній серіал

«Організація стажування молоді в органах публічної влади» —  новий освітній серіал на Дія.Освіта для публічних службовців, що допоможе ефективно залучити молодих спеціалістів та спеціалісток до роботи в органах місцевого самоврядування.


«Мінцифра готує лідерів нового покоління, які стануть рушійною силою цифрових трансформацій та кваліфікованими кадрами для державної служби, зокрема проєкт CDTO Campus. Новий освітній серіал на Дія.Освіта є чудовим доповненням до таких більш поглиблених програм і допоможе налагодити ефективну взаємодію між органами державної служби та молоддю, що бажає зробити перший крок до публічної служби», — зазначила Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації України з питань євроінтеграції.

Освітній серіал містить 4 серії, під час яких експертки у сфері молодіжної роботи та публічної служби розповідають про покроковий алгоритм створення дієвої програми стажування. Також глядачі дізнаються про: 

  • інструменти залучення молоді
  • організацію процесу стажування
  • оцінку ефективності програми стажування молоді
  • принципи рівності та інклюзивності в процесах залучення й рекрутингу
  • побудову бренду роботодавця

«Залучення молодих спеціалістів до роботи в органах місцевого самоврядування є важливою умовою для ефективного, інноваційного та стійкого розвитку громад. Програми стажування — дієвий інструмент, що заохочує молодь обирати саме такий кар’єрний шлях. Тому Агентство активно підтримує програми стажування. Молоді кадри є ресурсом для зміцнення місцевого самоврядування. Молодеча енергія та ініціативність важливі для побудови сильної і ефективної системи управління на місцевому рівні. Так ми забезпечимо безперервність, стабільність та наступність в управлінні місцевими громадами», — говорить голова НАДС Наталія Алюшина.

Освітній серіал уже доступний на платформі Дія.Освіта: https://osvita.diia.gov.ua/courses/organising-internships-in-public-authorities 

«Ми віримо, що, підтримуючи разом з партнерами програму стажування та сприяючи розвитку потенціалу молоді, не лише посилюємо спроможності публічної служби, а й робимо внесок у сталий розвиток країни та зміцнення її стійкості. Наше завдання — уможливити активну участь молоді, сприяти розвитку навичок громадянської участі та лідерства в її середовищі», — сказав постійний представник UNDP в Україні Яко Сільє.


Освітній серіал «Організація стажування молоді в органах публічної влади» створено з ініціативи Національного агентства України з питань державної служби у співпраці з Міністерством цифрової трансформації України та UNDP в Україні та за фінансування Міністерством закордонних справ Данії для Дія.Освіта.

Переглядів: 263
Коментарі:
8c2093045ec29bd117518b66d5940594
Сергiй Сафо
27.06.2024 - 12:17
Доброго дня! Стажування мають організовувати лише органи місцевого самоврядування. Чи можуть проводити стажування ОМС, території громад яких знаходяться під акупацією? Дякую!
Відповісти
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: молодь
Читайте також: