18 серпня - презентація заходів із демократичного відновлення та розвитку регіонів й громад
18 серпня - презентація заходів із демократичного відновлення та розвитку регіонів й громад

За час повномасштабного вторгнення Україна зазнає значних збитків унаслідок руйнування та пошкоджень інфраструктури. За експертними оцінками загальна сума прямих задокументованих збитків - $150,5 млрд (за вартістю заміщення). Для забезпечення ефективної та прозорої реалізації проєктів відбудови, мінімізації ризиків нецільового використання коштів, збільшення рівня довіри до відбудови й підтримки серед українців та міжнародних партнерів необхідно забезпечити демократичне долучення до процесу відбудови всіх зацікавлених сторін.

18 серпня 2023 року о 14:00 Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України спільно з Центром розвитку інновацій презентують ключові заходи з демократичного відновлення та розвитку регіонів й громад.

Під час заходу буде презентовано та обговорено:

  • результати дослідження та публічний дашборд щодо рівня залучення всіх зацікавлених до процесу відновлення;
  • набір заходів із демократичного відновлення та розвитку регіонів й громад, серед яких: модуль електронної демократії (eDem) в цифровій екосистемі управління відбудовою - DREAM, демократичний процес формування та подачі проєктів Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР), моніторинг розвитку місцевої е-демократії через Геоінформаційну систему регіонального розвитку (ГІС РР);
  • наступні кроки до “доброго” демократичного врядування.

Серед спікерів заходу - заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Азархіна, представники Мінвідновлення, Центру розвитку інновацій та Проєктного офісу DREAM.

Долучитися до заходу та поставити запитання спікерам можна онлайн за попередньою реєстрацією: https://forms.gle/YaXFV3kerYsjDBPLA

Програма та посилання на участь у заході надійде лише зареєстрованим учасникам.

Реєстрація для медіа: https://forms.gle/ccb4W5MXMh84UtCw5

Примітка: журналістам, які зареєструються на захід, буде надіслано пресреліз та повні результати дослідження.


Цей захід проводиться Центром розвитку інновацій спільно з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України., за участі Проєктного офісу DREAM, та коаліції RISE Ukraine в межах проєкту «Прозора та демократична відбудова” в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст цього опитування є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів i не обов’язково відображає погляди USAID або уряду США.

Переглядів: 1337
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: анонс
Читайте також: