У Зноб-Новгородській громаді за підтримки U-LEAD запрацювала Аграрна сервісна служба
У Зноб-Новгородській громаді за підтримки U-LEAD запрацювала Аграрна сервісна служба

Аграрна служба покликана допомагати мешканцям громади з обробкою землі, підтримувати процес самозабезпечення їх продуктами харчування, мінімізувати наслідки війни. Проєкт є продовженням співпраці громади з Програмою U-LEAD: першим етапом була розробка Програми продовольчої безпеки, другим – створення Аграрної сервісної служби в рамках її реалізації.


Мешканці громади вже почали одержувати послуги з обробки землі – новенький мінітрактор із навісним обладнанням у роботі. Місцеві можуть отримати й консультативні послуги - у службі розпочав роботу галузевий експерт-агрономом. Про це повідомила Марина Лобова, керівниця Регіонального офісу U-LEAD в Сумській області.

Аграрна сервісна служба була створена для покращення продовольчої безпеки на території Зноб-Новгородської селищної громади. Головна її функція – допомога мешканцям з обробкою землі, самозабезпечення місцевих жителів продуктами харчування, мінімізація наслідків війни. Реалізовують ідею ГС «Органічна Україна. Північ» та КП громади - «Зноба-Благоустрій» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Як зазначив координатор проєкту, керівник Регіонального офісу U-LEAD у Луганській області Ігор Агібалов, з перших результатів роботи служби – уже створено реєстр даних про 200 місцевих домогосподарств, яким потенційно буде надано послуги з обробітку землі.

“Однією з головних ідей створення аграрної служби є надання послуг з обробітку землі, в тому числі соціально незахищеним верствам населення на пільгових умовах. Завдяки різноманітній навісній техніці, служба може надавати широкий спектр послуг протягом усього весняно-осіннього сезону – починаючи від підготовку ґрунту до весняно-польових робіт, закінчуючи збором урожаю та підготовкою ґрунту до зимівлі”, - прокоментував Ігор Агібалов.

Він зазначив, що мова зараз іде про найперші кроки діяльності Аграрної сервісної служби. Говорити про результати проєкту ще зарано. Результати роботи служби мешканці зможуть побачити восени 2023 року, по закінченню проєкту.

Нагадаємо, що «Програму продовольчої безпеки на 2022-2023 роки на території Зноб-Новгородської селищної ради» громада розробила спільно з експертами Програми «U-LEAD з Європою». Другим етапом співпраці стало втілення в життя одного з проєктів зазначеного документу – створення Аграрної служби.

Переглядів: 2689
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: продовольча безпека
Читайте також: