Транскордонне партнерство між громадами Польщі та України набирає обертів

Експерти Представництва INTERREG NEXT розповіли представникам партнерських громад Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», а також представникам обласних адміністрацій Волинської, Закарпатської, Львівської та Рівненської областей про практичні аспекти Програми «INTERREG NEXT Польща-Україна 2021-2027» та можливості, які створюють партнерства в межах Програми.


Для цього впродовж останніх двох тижнів було проведено декілька тренінгів на тему: «Можливості співпраці програми транскордонного співробітництва INTERREG NEXT Польща-Україна 2021-2027 з громадами партнерами проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Західної України» було презентовано аналіз зацікавлених сторін та дерево проблем. Крім того, учасників ознайомили з фінансовими аспектами підготовки та реалізації проєкту.

Зокрема, Діана Кодрова, експертка Національного органу Програми, розказала про процедуру моніторингу проєктів МТД в Україні. Андрій Мацелюх, виконавчий директор Львівської асоціації розвитку туризму, розповів про логіко-структурна матрицю проєкту та приклади заповнення. Разом з тим, учасники тренінгу мали можливість оглянути аплікаційні форми попередньої програми Польща-Білорусь-Україна.

Габріель Абрахам, керівник Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», в ході свого виступу окремо наголосив на важливості транскордонного співробітництва між Україною та Польщею.

«Партнерство між цими країнами стало каталізатором прогресу, сприяючи взаєморозумінню, економічному зростанню, культурному обміну, підтримці війни, відбудові та європейській інтеграції в найближчому майбутньому. Вдосконалюючи прикордонну інфраструктуру, ми можемо сприяти поліпшенню торговельних потоків, оптимізації митних процедур та заохочувати розвитку інвестиційних можливостей як механізму для реконструкції. Крім того, це також сприяє культурному обміну та взаємодії між людьми, життєво важливим елементам транскордонного співробітництва. Саме завдяки цій співпраці ми можемо подолати виклики, розкрити економічний потенціал, сприяти культурному взаєморозумінню та закласти основу для яскравішого післявоєнного майбутнього» – зазначив він.

По завершенні семінарів учасники мали змогу отримати детальну інформацію щодо якісних та практичних аспектів розробки, деталізації промоції власного проєкту та спілкування з цільовою аудиторією.

Переглядів: 1213
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: транскордонне співробітництво
Читайте також: