Хмельницький та Шеффілд стали порідненими містами

 

Українське місто Хмельницький поріднилося з англійським Шеффілдом. Угоду про побратимство міста підписали в ході візиту Хмельницького міського голови Олександра Симчишина до Великобританії.


«Підписав Угоду про побратимство із містом Шеффілд. Одне із найбільших міст Англії з населенням понад 500 тисяч осіб. Угода передбачає постійне співробітництво у низці галузей. До слова, угоду ставили на голосування у міській раді. Підтримали одностайно. У Шеффілді мали також низку зустрічей із бізнесом, депутатами парламенту Британії, членами оборонного комітету, керівництвом торгово-промислової палати. Домовилися про спільні виставки, онлайн-форум для бізнесу, реабілітацію наших поранених військових. Також у Шеффілді разом із місцевою владою та депутатами зустрілися з українцями, які змушені були тікати від війни із різних міст України. Тут велика громада, домовилися про співпрацю у низці проектів», - написав Олександр Симчишин у соцмережі.

Хмельницький міський голова провів також зустріч з мером Манчестера, на які обговорили питання співпраці і підтримки на рівні двох муніципалітетів, та питання допомоги українцям, які тимчасово проживають у Манчестері.

 

 

Нагадаємо, в березні Міністерство розвитку громад та територій України ініціювало Міжнародний марафон місцевого самоврядування, спрямований на привернення уваги муніципалітетів світу до трагедії українських громад та активізації процесу налагодження побратимських відносин.

16 грудня Мінрегіон презентував інструменти для громад, які допоможуть налагоджувати партнерство із зарубіжними муніципалітетами - «Методичні рекомендації щодо міжнародного муніципального партнерства», створеного у співпраці Мінрегіону та Програми Ради Європи «Децентралізація та реформа публічної адміністрації в Україні», та електронної платформи «Партнерство задля відновлення та розвитку», розробленої спільно зі швейцарсько-українським проектом «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» DECIDE та Програмою «U-LEAD з Європою».

Громадам варто також звернути увагу, що на електронній платформі можна заповнити заявку щодо бажаної співпраці з конкретним зарубіжним муніципалітетом, натиснувши кнопку «Співпрацювати».

Теги:

партнерство міжнародна підтримка історії війни

Область:

Хмельницька область

Громади:

Хмельницька територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

15 травня 2024

Які сервіси та публічні послуги і функції можуть бути інтегровані у ЦНАП - результати дослідження

Які сервіси та публічні послуги і функції...

Результати дослідження шведсько-українського проєкту PROSTO, проведеного за підтримки Асоціації ОТГ, засвідчили, що...

15 травня 2024

9 нових індустріальних парків зареєстровано в першому кварталі 2024 року

9 нових індустріальних парків зареєстровано в...

Мережа індустріальних парків активно розвивається, попри російську збройну агресію та військові дії. У першому...

15 травня 2024

Відволіктися і бути в безпеці. Як на Чернігівщині облаштували шкільне укриття

Відволіктися і бути в безпеці. Як на...

Авторка: Марія Булейко (Марковська) «На жаль, наші діти вже відрізняють звуки літаків і ракет, бо постійно їх...

15 травня 2024

Львів побратався з Франкфуртом-на-Майні

Львів побратався з Франкфуртом-на-Майні

Франкфурт-на-Майні, став новим містом-побратимом Львова. Це 24 місто в світі та третій німецький муніципалітет, з...