«Можете розраховувати на мою рішучість підтримувати Україну», - Мет’ю Морі

Новообраний Генеральний секретар Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи  Мет’ю Морі (набуття чинності мандату – січень 2023 року) запевнив у рішучій підтримці України та її місцевої і регіональної влад.


Про це Мет’ю Морі повідомив у листі, адресованому заступнику Міністра розвитку громад та територій В’ячеславу Негоді.

«Захист демократії, верховенства права та прав людини, а також забезпечення визнання незамінної ролі місцевих і регіональних органів влади у забезпеченні функціонування демократії є важливішим, ніж будь-коли (...) Мене вразила роль законів про децентралізацію 2014 року (ред.: в Україні), які дозволили місцевій і регіональній владі долати безпосередні наслідки війни. Ваше служіння відіграло вирішальну роль у допомозі країні протистояти агресії. За підтримки політичного керівництва Конгресу ви можете розраховувати на мою рішучість підтримувати Україну та її місцеву та регіональну влади», - йдеться в листі.

Нагадаємо, у серпні цього року кандидат на посаду Генсекретаря Конгресу Мет’ю Морі відвідав Україну і провів низку зустрічей, зокрема в Міністерстві розвитку громад та територій. Сторони обмінялися думками щодо потреб України у період воєнного стану та в період відбудови після перемоги нашої країни, зробивши акцент на важливості комплексного завершення реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

Раніше «Децентралізація» повідомляла, що 25 жовтня 2022 року, під час 43-ї сесії Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи в Страсбурзі (Франція) на посаду Генерального секретаря Конгресу було обрано Мет’ю Морі.


Конгрес місцевих і регіональних влад Європи є консультативним органом Ради Європи, який діє з 1994 року в інтересах більш ніж 130 тисяч органів місцевих і регіональних влад 46-ти держав-членів Ради Європи, в тому числі - України.

Пріоритетами Конгресу є зміцнення та захист інтересів органів місцевих і регіональних влад, забезпечення їхньої участі у процесах європейської інтеграції, моніторинг дотримання державами-членами Ради Європи положень Європейської хартії місцевого самоврядування та спостереження за місцевими й регіональними виборами у цих країнах.

Функціонування Конгресу забезпечується Секретаріатом, очолюваним Генеральним секретарем, що обирається Конгресом терміном на 5 років. Місцем роботи Секретаріату є Палац Європи у Страсбурзі, Франція.

07.11.2022 - 15:27 | Переглядів: 1535
«Можете розраховувати на мою рішучість підтримувати Україну», - Мет’ю Морі

Теги:

міжнародна підтримка війна Мет’ю Морі

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

27 вересня 2024

Чи готові ми до реформи профільної середньої освіти – результати дослідження

Чи готові ми до реформи профільної середньої...

  Чи готові громади до впровадження реформи профільної середньої освіти? Що думають про неї голови громад,...

27 вересня 2024

26 вересня 2024

Бюджети громад 2025 – які пропозиції до Держбюджету підтримав парламентський комітет з місцевого самоврядування

Бюджети громад 2025 – які пропозиції до...

26 вересня Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та...

26 вересня 2024

В Офісі Президента розповіли про пріоритети регіональної політики на 2025 рік

В Офісі Президента розповіли про пріоритети...

Наступного року регіональна політика зосередиться на зміцненні обороноздатності країни та подоланні наслідків,...