Генеральним секретарем Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи став Мет’ю Морі

 

25 жовтня 2022 року, під час 43-ї сесії Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи в Страсбурзі (Франція) на посаду Генерального секретаря Конгресу призначений Мет’ю Морі. До цього він обіймав посаду Програмного директора транснаціональної організації «Європейський регіональний фонд розвитку».

Звертаючись до членів Конгресу, пан Морі підкреслив поточний безпрецедентний контекст у Європі, позначений агресією проти України з боку російської федерації.

«Поява нового імперіалізму в Європі створює екзистенційну загрозу для України та для кожної з наших демократій», – сказав він, пообіцявши продовжувати діалог заради мирної Європи.

Мандат нового Генерального секретаря Конгресу набуде чинності в січні 2023 року.

Більше про плани діяльності Мет’ю Морі на посаді Генсека читайте ТУТ.

Нагадаємо, у серпні цього року відбулася зустріч заступника Міністра розвитку громад та територій України В’ячеслава Негоди з тоді ще кандидатом на посаду Генерального секретаря Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи паном Мет’ю Морі.

 Під час зустрічі Мет’ю Морі зазначив, що його надихає і вражає побачене в Україні.

«Вражений тим, що побачив тут. Перебуваючи у стані війни, ви вже маєте конкретні проекти з відбудови громад і країни. Ви вірите у свою перемогу і тому в неї вірять ваші партнери. Впевнений, що після війни Україна досягне ще більш високого рівня демократії, в тому числі, і завдяки децентралізації. Ми бачимо, як мужньо спроможні українські громади протистоять викликам, а отже вони мають величезне бажання і потенціал для розвитку і захисту демократичних цінностей. Тому ми і надалі готові допомагати і підтримувати вас. Впевнений, Україна стане зразком того, як навіть у надскладних умовах можна розвивати місцеву демократію і впроваджувати децентралізацію», - сказав тоді Мет’ю Морі.


Конгрес місцевих і регіональних влад Європи є консультативним органом Ради Європи, який діє з 1994 року в інтересах більш ніж 130 тисяч органів місцевих і регіональних влад 46-ти держав-членів Ради Європи, в тому числі - України.

Пріоритетами Конгресу є зміцнення та захист інтересів органів місцевих і регіональних влад, забезпечення їхньої участі у процесах європейської інтеграції, моніторинг дотримання державами-членами Ради Європи положень Європейської хартії місцевого самоврядування та спостереження за місцевими й регіональними виборами у цих країнах.

Функціонування Конгресу забезпечується Секретаріатом, очолюваним Генеральним секретарем, що обирається Конгресом терміном на 5 років. Місцем роботи Секретаріату є Палац Європи у Страсбурзі, Франція.

До жовтня 2022 року посаду Генерального секретаря Конгресу обіймав Андреас Кіфер.

Теги:

міжнародна підтримка В'ячеслав Негода Мет’ю Морі

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

26 липня 2024

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи знищення комунального майна внаслідок бойових дій - запис вебінару

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи...

Проєкт SOERA (Діяльність у рамках реформи державних підприємств України) ділиться матеріалами вебінару «Алгоритм дій...

26 липня 2024

Проєктна діяльність освітян: можливості, виклики та історії успіху

Проєктна діяльність освітян: можливості,...

Учасники інформаційної сесії від Програми "U-LEAD з Європою" дізналися, як проєктна діяльність впливає на життя школи...

26 липня 2024

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

SALAR International оголошує вакансію «Спеціаліст(ка) з комунікацій» у Програму підтримки реформ децентралізації та...

26 липня 2024

Конятинська громада: коли проєкти стають ресурсом для розвитку

Конятинська громада: коли проєкти стають...

Проєктний підхід — не джин з лампи. Але за умови системної роботи він може зробити чимало чудес. Це доводить досвід...