«Ви – також армія. Перед нами стоять складні виклики», - Олексій Чернишов провів зустріч з головами громад

«Ви - також армія!». Так назвав місцеве самоврядування в Україні Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, говорячи про те, наскільки вправно та ефективно громади протистоять сьогоднішнім викликам.

11 квітня відбулася нарада з питань діяльності органів місцевого самоврядування в умовах воєнного стану під головуванням Міністра розвитку громад та територій за участі представників центральних органів виконавчої влади, Асоціації міст України та голів територіальних громад.

«В інший час ми б говорили з вами про розвиток, про подальше зміцнення місцевого самоврядування, що наполегливо втілювали з вами 8 попередніх років. Однак агресія, яку росія розгорнула проти українського народу, тимчасово змінила наші з вами плани, і перед нами зараз стоять надскладні виклики. Кажу «тимчасово», бо таку надію нам дає не тільки міць і героїзм української армії та підрозділів територіальної оборони. Таку надію дає і місцеве самоврядування, даєте ВИ, шановні голови громад і ваші команди, своєю рішучістю, професійністю, згуртованістю показали, що ви також потужне муніципальне військо і дієте під ракетними і бомбовими ударами. Багато з вас прихистили - хто десятки, а хто сотні тисяч людей, вимушених тікати від війни. Ви підтримуєте один другого у ці трагічні дні. Вами налагоджено логістику гуманітарної допомоги громадам, які її потребують. І ще десятки-десятки важливих пунктів сьогодні у вашому щоденному графіку, кожен виконаний з яких, я переконаний, це крок до перемоги України», - зазначив Міністр.

Учасники зібрання вшанували пам'ять хвилиною мовчання розстріляних окупантами Юрія Прилипка, Гостомельського міського голову, Ольгу Сухенко, старосту села Мотижин Макарівської громади та її сім’ї, тисяч загиблих в Харкові, Маріуполі, Бучі, Ірпіні, Гостомелі, Бородянці, Краматорську та інших містах і селах України, де росія вчинила масові вбивства мирного населення.

Міністр також подякував Асоціації та головам громад за участь в ініціативі Мінрегіону – Міжнародному марафоні «Єднання місцевого самоврядування світу задля добробуту людей і миру». Мета ініціативи - довести правду про криваву агресію до громад світу.

«Користуючись можливістю, хочу подякувати Асоціації міст та багатьом з вас, хто долучився до ініціативи Мінрегіону - Міжнародного марафону «Єднання місцевого самоврядування світу задля добробуту людей і миру», де ми намагалися довести нашу правду про криваву агресію до громад світу та засобів інформації. Ми будемо продовжувати цю роботу, оскільки міжнародна підтримка для України є вкрай важливою. Ми спільно з вами залучили до цього діалогу понад тисячу муніципалітетів більш як 30 країн світу. Переконаний, що багато рішень, які сьогодні приймаються в світі, щоб допомогти Україні, є результатом в тому числі і роботи міжнародного марафону місцевого самоврядування, як потужного єдиного голосу муніципалітетів, з думкою яких рахуються в кожній демократичній країні», - сказав Олексій Чернишов.

Міністр запропонував Асоціації міст України виступити організатором міжнародної муніципальної естафети.

«На останньому етапі Марафону з участю муніципалітетів США, Канади, Ізраїлю, Мексики було висловлено пропозицію про колективні письмові звернення українських мерів і мерів інших країн до урядів, парламентів на підтримку України і зупинення війни. Це може бути у вигляді міжнародної муніципальної естафети. Можливо, Асоціація міст виступить її організатором».

11.04.2022 - 18:42 | Переглядів: 3971
«Ви – також армія. Перед нами стоять складні виклики», - Олексій Чернишов провів зустріч з головами громад

Приєднані зображення:

Теги:

Олексій Чернишов АМУ

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

04 липня 2024

Карбонова громада. Інтерв’ю очільника Долинської ТГ

Карбонова громада. Інтерв’ю очільника...

Голова Долинської громади Івано-франківської області Іван Дирів про те, як його громада «постачає світло» державі і...

03 липня 2024

Успішна стратегія - здорова громада: як ефективно спланувати розвиток медичної сфери на місцях

Успішна стратегія - здорова громада: як...

Сьогодні вже нікого не треба переконувати у важливості стратегічного планування та його ролі у забезпеченні сталого...

03 липня 2024

Культура та креативні індустрії для сталого регіонального розвитку: тези з форуму у Вінниці

Культура та креативні індустрії для сталого...

26 червня у Вінниці відбувся другий із серії культурних форумів Швейцарсько-українського проєкту «Згуртованість та...

03 липня 2024

Громада з туристичними та медійними амбіціями: як Царичанці втілюють мрії в життя завдяки співпраці з міжнародними партнерами

Громада з туристичними та медійними амбіціями:...

Царичанська селищна громада одна із найстаріших на Дніпропетровщині – перші згадки про цей край датуються 1604 роком....