Кращі практики реагування громад на наслідки пандемії в Україні - довідник

ГО «Інститут миру і порозуміння» (ІМіП) презентувала довідник “Кращі практики реагування громад на наслідки пандемії в Україні”. Він створений за підсумками проєкту «Розбудова спроможності громади у відповідь на пандемію в Україні», що був реалізований організацією у 2021 році.


За словами авторів, довідник буде корисним для всіх українських громад, які прагнуть самостійно розбудовувати безпеку, зокрема в сфері громадського здоров’я, та ефективно відповідати на безпекові виклики, спричинені пандемією COVID-19.

Довідник розповідає про те:

  • в чому полягає та як працює «Методологія самофасилітації розбудови спроможності громади відповідати на виклики пандемії в Україні», розроблена експертами ГО ІМіП;
  • з якими викликами у сфері громадського здоров’я зіткнулися різні українські громади внаслідок пандемії COVID-19 та які шляхи вирішення знайшли

Пілотними громадами, в яких була апробована методологія самофасилітації, стали Сіверська ТГ (Донецька обл.) і Троїцька ТГ (Луганська обл.). Саме їхні представники пройшли спеціальне навчання та отримали змогу на практиці перевірити її дієвість під час реалізації ініціатив у сфері громадського здоров’я у своїх громадах у супроводі експертів ІМіП.

Проте у довіднику також описані уроки пандемії й інших українських громад, зокрема Полтавської та Тернопільської міських громад, Миколаївської селищної громади (Сумська обл.) та Лисецької селищної громради (Івано-Франківська обл.)

ЗАВАНТАЖИТИ довідник (PDF, 3,5 МБ)

Також для більшої зручності автори представили відеопрезентацію, яка містить детальний покроковий опис Методології самофасилітації розбудови спроможності громади. Переглянути її можна тут:

 

 

Проєкт «Розбудова спроможності громади у відповідь на пандемію в Україні» спрямований на те, щоб задокументувати досвід українських громад у боротьбі з пандемією COVID-19, ідентифікувати стратегії подолання викликів у сфері громадського здоров’я, оцінити їхні потреби і проблеми, а також надати підтримку пілотним громадам для реалізації розроблених ними ініціатив та поширити отриманий досвід серед інших українських громад та органів місцевого самоврядування. Це дасть змогу громадам керувати ризиками у сфері громадського здоров’я та підвищить їх готовність до надзвичайних ситуацій у майбутньому.

Теги:

коронавірус медицина

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
Default image
Ника
26.01.2022 - 22:11
Подивилася довідник, корисна інформація. Важливо, щоб кожен громадянин усвідомлював, що може зробити все можливе, щоб мінімізувати наслідки пандемії. Дотримуватися елементарних порад лікарів неважко, варто тільки захотіти. Необхідність вакцинації теж треба усвідомлювати. Я вже пошкодувала, що раніше не вакцинувалася, бо перехворіла на коронавірус досить важно. Після хвороби, коли вже тест на вірус був негативний, все одно почувалася не дуже добре. Сімейний лікар порадив пройти курс реабілітації, тому пішла на консультацію фізіотерапевта у Києві https://mind-stimulation.com/fizioterapiya-kiev/ виявилося, що реабілітація після ковіду вкрай необхідна, навіть якщо хвороба пройшла у легкій формі. Тобто шлях до відновлювання здоров'я був досить довгим. Якщо хтось ще вагається - вакцинуватися чи ні, відповідь така - вакцинуватися. Так, після цього також можна захворіти, але видужати буде значно легше.
Відповісти
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

08 липня 2024

На Рівненщині обговорили реформу профільної середньої освіти та критерії створення академічних ліцеїв

На Рівненщині обговорили реформу профільної...

У регіонах тривають громадські обговорення реформи профільної середньої освіти. 5 липня в Рівному відбулася зустріч...

08 липня 2024

Як місцева влада може допомогти бізнесу: інструменти фінансової підтримки

Як місцева влада може допомогти бізнесу:...

Бізнес відіграє основну роль в економіці України, адже забезпечує робочі місця та є важливим джерелом надходжень до...

07 липня 2024

Громади Волині, Рівненщини, Харківщини, Одещини та Херсонщини співпрацюватимуть з громадами Литовської Республіки

Громади Волині, Рівненщини, Харківщини, Одещини...

Церемонія підписання договорів про співробітництво відбулася в рамках Форуму громад «Реформи. Децентралізація....

07 липня 2024

Енергетична стійкість: бізнесу – дешеві кредити, громадянам – безвідсоткові кредити, ОСББ – безповоротні гранти

Енергетична стійкість: бізнесу – дешеві...

Програми з енергогенерації, децентралізацію енергетики та збільшення потужностей обговорили учасники розширеного...