Хмельницький Офіс реформ сприяє розвитку міжнародної співпраці в ОТГ

За ініціативою директора Офісу реформ у Хмельницькій області Яцковського С.В. 20-21 січня 2016 року до Берездівської громади Славутського району Хмельницької області завітала група експертів та консультантів Фундації менеджерських ініціатив на чолі з її засновником та головою правління п. Павелом Прокопом (м. Люблін, Республіка Польща). 20 січня відбулася перша робоча зустріч.  

Основною метою зустрічі була презентація експертами та консультантами Фундації менеджерських ініціатив програми співпраці та допомоги новоутвореним громадам у розробці та реалізації Стратегії розвитку, яка відповідатиме усім європейським стандартам та враховуватиме специфіку функціонування самих громад.

Берездівська ОТГ є досить великою громадою з достатнім людським потенціалом. Мешканці громади проявляють неабиякий інтерес щодо подальшого розвитку їх території, готові безпосередньо брати участь у такому процесі з метою досягнення як найкращих результатів у соціально-економічній сфері: забезпечення надання якісних адміністративних та інших послуг, покращення економічного становища, забезпечення конкурентоспроможність громади, підвищення соціальних стандартів.

Міжнародні експерти з цікавістю вислухали думки жителів громади щодо напрямків її подальшої роботи. Приємно було спостерігати за активністю громадян, які висловлювали дуже велику кількість пропозицій, бачення подальшого розвитку Берездівської ОТГ, що стосувались різноманітних сфер життя. Багато з цих думок експерти знайшли слушними та такими, що обов’язково мають бути враховані в Стратегії розвитку. Вони впевнені, така енергія обов’язково знайде свою реалізацію у розвитку ОТГ, але застерегли, що все ж таки будь-яке рішення, яке буде приймати громада має пройти через 2 фільтри:

• економічна доцільність;

• соціальний ефект.

Польські експерти наголосили на необхідності раціонального використання грошей, постійного співставлення доходів і витрат громади. Звичайно існує багато хороших ідей, але можливо на даний час, суто з фінансової точки зору, не буде змоги їх всіх втілити в життя. Нагадали експерти і про ряд непопулярних заходів (закриття нерентабельних (оптимізація) шкіл, культурних закладів з величезною опалювальною площею і невеликою кількістю відвідувачів), на які необхідно буде піти, щоб направити діяльність громади у «правильне русло».

 

Область:

Хмельницька область

Джерело:

Офіс реформ

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...