Незалежні дослідження якості послуг важливі і для самих міст, і для органів центральної влади, – В’ячеслав Негода про рейтинг 24 міст від МРІ (+ рейтинг)

Впроваджуючи децентралізацію, основне завдання Уряду і Парламенту - створити умови для поліпшення послуг і умов проживання в громадах. Місцева ж влада та громадськість мають ефективно використати нові можливості, які з’являються в ході реформи. Тільки поєднуючи зусилля, можемо досягти успіху у розвитку громад та країни в цілому.

Про це сказав заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода під час Конференції з демократичного врядування 2021. Конференція є частиною програми Міжнародного республіканського інституту (МРІ) з муніципального врядування, яка здійснюється за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Під час заходу презентували сьому хвилю Муніципального дослідження МРІ, проведеного у 24 містах України.

«Дослідження, подібні до цього, надзвичайно важливі. Такі ґрунтовні опитування, рейтинги розвивають здорову конкуренцію між містами, допомагають лідерам громад виявляти проблеми, робити висновки і більш ефективно організовувати роботу команди для поліпшення послуг і підвищення довіри жителів до місцевої влади. Також ці індикатори можуть використовувати не лише міста - учасники дослідження, а й центральні органи виконавчої влади, які теж зацікавлені в оцінці ставлення жителів до тих чи інших питань, до роботи інституцій тощо», - сказав В’ячеслав Негода.

 

 

Автори дослідження зазначили, що опитування продемонструвало високий рівень довіри до діяльності місцевої влади. У декількох регіонах громадяни дуже схвалюють управління містом. А більшість громадян в 11 містах переконані, що їхнє місто рухається у правильному напрямку. Мешканці відзначають високу якість і місцевих послуг та задоволеність діями місцевої влади. 

Повне опитування можна переглянути ТУТ.

Рейтинг міст за якістю обслуговування доступний ТУТ.


Всеукраїнське муніципальне опитування Міжнародного республіканського інституту було проведено Соціологічною групою «Рейтинг» у період з 12 травня по 3 червня 2021 року в 24 містах України (у Києві та всіх обласних центрах, включаючи Маріуполь у Донецькій області та Сєвєродонецьк у Луганській області). Опитування проводились шляхом особистих інтерв'ю у будинках 19 196 постійних жителів України віком від 18 років і старше. Дані були зважені, щоб відобразити загальне населення цих міст за віком та статтю. Статистична похибка не перевищує 3,5%, а коефіцієнт досяжності у середньому становить 65%.

Опитування було проведено за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Теги:

дослідження В'ячеслав Негода

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

17 жовтня 2024

Розпочався конкурсний відбір громад Київщини для участі у проєкті з визначення пріоритетів у відновленні

Розпочався конкурсний відбір громад Київщини...

Асоціація міст України спільно з Вестмінстерською фундацією за демократію (WFD) оголошують конкурсний відбір для...

17 жовтня 2024

«ШоТам по комунікації»: громади обговорили дієві підходи до взаємодії з бізнесом і жителями

«ШоТам по комунікації»: громади обговорили...

10-11 жовтня медіа ШоТам за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» об’єднало понад 100 голів громад та їхніх заступників з...

17 жовтня 2024

Затверджено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих

Затверджено зміни до Переліку територій, на...

Наказом Мінреінтеграції від 16 вересня 2024 року №293 внесено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися)...

17 жовтня 2024

Президент підписав Закон «Про публічні консультації»

Президент підписав Закон «Про публічні...

  Президент підписав Закон України «Про публічні консультації» (законопроєкт №4254). Як повідомлялося, Закон...