Програма ЄС «U-LEAD з Європою» разом з Мінцифри презентували три онлайн-курси для працівників сфери адміністративних послуг

16 лютого 2021 року, майже 400 фахівців сфери адміністративних послуг та представників місцевого самоврядування, взяли участь у презентації трьох онлайн-курсів: «Навички фахівця сучасного ЦНАП», «Як створити сучасний ЦНАП» та «Як надавати адміністративні послуги».

Людмила Рабчинська, заступник Міністра цифрової трансформації з розвитку публічних послуг, звернулась до учасників заходу: «Команда Мінцифри спільно з міжнародними партнерами працює над створенням сучасних освітніх продуктів та інструментів. Саме такими є онлайн-курси, які ми спільно розробили з Програмою ЄС «U-LEAD з Європою», де кожен бажаючий, навіть у найвіддаленіших громадах, матиме доступ до актуальних знань та інновацій у сфері адміністративних послуг».

Онлайн-курси розроблені експертами напрямку з покращення якості надання адміністративних послуг Програми «U-LEAD з Європою» та рекомендовані до проходження Міністерством цифрової трансформації України, Національним агентством України з питань державної служби (НАДС), Національною академією державного управління при Президентові України (НАДУ). Після завершення кожного курсу можна отримати сертифікат із зазначеною кількістю кредитів ЄКТС (Європейська кредитно трансферна-накопичувальна система).

В'ячеслав Негода, заступник Міністра розвитку громад та територій України, також привітав учасників презентації та наголосив: «Доступність адміністративних послуг у період, коли країна перейшла на новий територіально-адміністративний устрій, є одним з найважливіших аспектів для успішного розвитку новостворених громад. Розроблені U-LEAD онлайн-курси будуть корисні не лише працівникам ЦНАП, але й новообраній місцевій владі, яка лише починає працювати над створенням ефективної системи надання адмінпослуг у своїй громаді».

Онлайн-курси розраховані на різну аудиторію: новачки, фахівці з досвідом роботи, а також ті, хто хоче створити належний ЦНАП у громаді. Матеріали курсів подані у відео та текстовому форматах, теми доповнені шаблонами документів, нормативно-правовими актами, посібниками та іншими корисними матеріалами. Практичну частину курсу – поради працівникам щодо надання окремих груп послуг – розроблено у співпраці з фахівцями Луцького ЦНАП, одного з кращих в Україні.

«Як підтвердив нещодавній моніторинг роботи ЦНАП-партнерів Програми, завдяки навчанню та підвищенню кваліфікації персонал центрів стає більш впевненим в собі та мотивованим. Клієнти також помічають більш приязну та дружню атмосферу у ЦНАП», прокоментувала Сусанна Делланс, директор Програми «U-LEAD з Європою» від Sida (Шведське агентство з питань міжнародної співпраці та розвитку).

 

Чим відрізняються онлайн-курси і для кого вони розроблені?

1) Онлайн-курс: Як створити сучасний ЦНАП?

Курс розповідає як створити належний ЦНАП «з нуля»: вибір моделі та приміщення для ЦНАП, необхідний перелік послуг та особливості їх інтеграції, правила формування команди ЦНАП та інші аспекти ефективної роботи. Курс описує, як здійснити перехід від ЦНАП РДА до ЦНАП ОМС та висвітлює засади міжмуніципального співробітництва громад. Також у курсі висвітлені наскрізні питання: стандарти комунікації та професійної етики, гендерний аспект роботи ЦНАП, принципи прозорості та антикорупції. Курс розрахований на 18 годин (0,6 кредиту ЄКТС).

Для кого? Керівництво громад / Посадові особи, відповідальні за створення та модернізацію ЦНАП. Буде корисним усім зацікавленим у розумінні підходів щодо роботи ЦНАП, започаткування діяльності та налагодження роботи, модернізації існуючого ЦНАП.

 

2) Онлайн-курс: Навички фахівця сучасного ЦНАП

У цьому курсі ви дізнаєтесь про основні ознаки сучасного ЦНАП, особливості надання та інтеграції ключових груп послуг, можливості електронного надання послуг, питання організації роботи ЦНАП, методи отримання зворотного зв’язку та моніторингу діяльності ЦНАП. Також, у курсі висвітлені наскрізні питання: стандарти комунікації та професійної етики, гендерний аспект роботи ЦНАП, принципи прозорості та антикорупції. Курс розрахований на 12 годин (0,4 кредиту ЄКТС).

Для кого? Курс для співробітників ЦНАП – від новачків до професіоналів сфери адміністративних послуг.

 

3) Онлайн-курс: Як надавати адміністративні послуги?

Алгоритми та особливості надання груп адміністративних послуг, які мають бути інтегровані у ефективному ЦНАП. У цьому курсі розказано про алгоритми надання послуг з реєстрації місця проживання, послуг по соціальному захисту, державної реєстрації актів цивільного стану, паспортних послуг, державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень та інші. Курс розрахований на 6 годин (0,2 кредиту ЄКТС).

Для кого? Курс для співробітників ЦНАП – від новачків до професіоналів сфери адміністративних послуг.

 

Онлайн-курси є безкоштовними та відкриті для проходження для всіх бажаючих за посиланням: https://courses.ulead.org.ua/

 

 

16.02.2021 - 14:12 | Переглядів: 6031
Програма ЄС «U-LEAD з Європою» разом з Мінцифри презентували три онлайн-курси для працівників сфери адміністративних послуг

Теги:

адміністративні послуги навчання В'ячеслав Негода

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

17 вересня 2024

U-LEAD запрошує на нову навчальну програму: «Кроки для спеціалістів. Розвиток м'яких навичок»

U-LEAD запрошує на нову навчальну програму:...

Програма "U-LEAD з Європою" запрошує посадових осіб місцевого самоврядування приєднатися до навчальної програми:...

17 вересня 2024

Стратегічна інвестиційна рада схвалила Єдиний проєктний портфель здійснення публічних інвестицій

Стратегічна інвестиційна рада схвалила Єдиний...

Уряд продовжує впровадження реформи управління публічними інвестиціями відповідно до Дорожньої карти і Плану заходів,...

17 вересня 2024

Центри безпеки в громадах: Верховна Рада ухвалила проєкт Закону в першому читанні

Центри безпеки в громадах: Верховна Рада...

17 вересня Верховна Рада України ухвалила в першому читанні проекту Закону України №11345 про внесення змін до деяких...

17 вересня 2024

У Знамʼянській громаді завдяки підтримці партнерів навчатимуть інформаційним технологіям

У Знамʼянській громаді завдяки підтримці...

Знамʼянська міська громада Кіровоградської області відтепер має STEM-простір та медіацентр, які допомогла облаштувати...