Як громадам успішно комунікувати в період кризи – презентація посібника

 

 

“Комунікація і криза: як громадам протистояти викликам і успішно діяти в період кризи” – такий посібник від сьогодні доступний для громад. Видання презентували сьогодні, 27 листопада, в Українському кризовому медіа-центрі.

Посібник розробила медіаконсультантка та експертка з комунікацій вищого політичного рівня Лариса Мудрак з ініціативи Українського кризового медіа-центру у рамках Програми USAID DOBRE. Онлайн-версія посібника доступна для завантаження на сайті УКМЦ та у бібліотеці порталу "Децентралізація".

“Тут досвід двох років роботи з громадами і більше 30 років – у сфері медіа й комунікацій, – зазначила Лариса Мудрак. – Цього року я багато їздила Україною, посібник писала в дорозі. І натхнення з регіонів це є основа цієї книги – від людей, які працюють в громадах. У виданні багато практик громад і приклади комунікаційних стратегій, без яких рухатися вперед неможливо”.

 

 

“Криза стала частиною сучасного життя і багато лідерів місцевого самоврядування будуть стикатись із різними кризами під час своєї роботи. І вони матимуть чіткий план, який можна виробити саме зараз, по тому, що відбувалося цього року. Варто зробити висновки і використати інформацію з цього посібника, де в теорії і практиці описано, як краще побудувати комунікацію. Тож ця книга актуальна, як ніколи, для місцевого самоврядування”, – зазначила Юлія Єсмуханова, в. о. керівника Програми USAID DOBRE.

 

 

“Цей посібник потрібен не тільки місцевій владі, а і громадянам: “Люди, звертайте увагу!” Із 1997-го року в законі прописані щорічні звіти керівників місцевого самоврядування. Але будемо відвертими, що деякі голови звітують, а деякі просто випускають реліз. А комунікація важлива, щоб отримувати зворотній зв’язок та враховувати його у своїй повсякденній діяльності”, – додав керівник експертної групи директорату з питань розвитку місцевого самоврядування, територіальної організації влади та адміністративно-територіального устрою Мінрегіону Микола Рубчак.

 

Теги:

комунікації

Джерело:

Український кризовий медіа-центр

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

17 жовтня 2024

Розпочався конкурсний відбір громад Київщини для участі у проєкті з визначення пріоритетів у відновленні

Розпочався конкурсний відбір громад Київщини...

Асоціація міст України спільно з Вестмінстерською фундацією за демократію (WFD) оголошують конкурсний відбір для...

17 жовтня 2024

«ШоТам по комунікації»: громади обговорили дієві підходи до взаємодії з бізнесом і жителями

«ШоТам по комунікації»: громади обговорили...

10-11 жовтня медіа ШоТам за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» об’єднало понад 100 голів громад та їхніх заступників з...

17 жовтня 2024

Затверджено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих

Затверджено зміни до Переліку територій, на...

Наказом Мінреінтеграції від 16 вересня 2024 року №293 внесено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися)...

17 жовтня 2024

Президент підписав Закон «Про публічні консультації»

Президент підписав Закон «Про публічні...

  Президент підписав Закон України «Про публічні консультації» (законопроєкт №4254). Як повідомлялося, Закон...