Як громади можуть обмінюватися електронними документами з органами державної влади

В Україні понад 20 систем е-документообігу — популярних та не дуже, платних та безкоштовних. Така кількість пропозицій свідчить про значний попит, а отже — про зростання популярності е-документообігу. І не дивно, серед найбільших його переваг – економія часу та грошей, зручність, простота та безпечність.

Законодавство України визначає, що основною формою діловодства для установ і підприємств державного сектору є електронна. Це має здійснюватися виключно з використанням системи електронного документообігу, інтегрованої до системи електронної взаємодії.

Система електронної взаємодії органів виконавчої влади (СЕВ ОВВ), яка часто використовується і бізнесом, є найліпшою безкоштовною платформою для переходу в онлайн. Саме завдяки їй можливо створити цифровий простір для електронної взаємодії з органами державної влади.

СЕВ ОВВ призначена для автоматизації процесів створення, надсилання, передачі, одержання, оброблення, використання, зберігання, знищення документів в електронній формі, що не містять інформації з обмеженим доступом, із застосуванням кваліфікованого електронного підпису або кваліфікованої електронної печатки.

В залежності від способу під’єднання – СЕВ-СЕД (модуль для швидкого підключення) або інтеграційної взаємодії – можна працювати з системою у браузері або інтегрувати систему електронного документообігу з СЕВ ОВВ.

Для підключення до СЕВ ОВВ юридична особа має звернутися до адміністратора СЕВ ОВВ – державного підприємства «Держінформресурс». Заяву можна завантажити з офіційного сайту Підприємства (http://dir.gov.ua/zavntazhennya/zayavi/).

 

Якщо у вашій установі відсутня система е-документообігу

У такому разі ви можете скористатися підсистемою «Модуль для швидкого підключення до СЕВ ОВВ з функціоналом електронної канцелярії» (надалі – СЕВ-СЕД). СЕВ-СЕД створена за хмарною технологією, має WEB інтерфейс та обмежена п’ятьма робочими місцями користувачів в рамках однієї організації.

СЕВ-СЕД забезпечує мінімальні можливості для організації електронного документообігу в установі. Робоче оточення СЕВ-СЕД – це інтуїтивно зрозумілий WEB інтерфейс з підказками, має функціонал по роботі з документами (сканування, реєстрація, відправка, отримання, автоматичне накладання КЕП, друк тощо) і забезпечує контроль виконання документів (створення завдань, визначення строків, інформування контролерів), формування звітів (по користувачах, по документах, статистична інформація), пошук документів (за всіма можливими реквізитами) та надсилання сповіщень (повідомлення, e-mail, SMS).

Детальнішу інформацію щодо підключення та функціоналу СЕВ-СЕД можна отримати в адміністратора системи за телефоном 044 221-99-37, звернутися на email office@dir.gov.ua або ознайомитись за посиланням http://dir.gov.ua

03.06.2020 - 11:21 | Переглядів: 14793
Як громади можуть обмінюватися електронними документами з органами державної влади

Теги:

управління документообіг

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

06 вересня 2024

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської громади облаштували сучасне укриття

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської...

У ліцеї Ріпкинської громади, що на Чернігівщині, відтепер є сучасне укриття, яке стане безпечним та комфортним...

06 вересня 2024

Огляд нових змін до закупівельного законодавства. Закупівля робіт (запис вебінару)

Огляд нових змін до закупівельного...

Програма USAID DOBRE провела вебінар на тему: «Огляд нових змін до закупівельного законодавства. Закупівля робіт»....

06 вересня 2024

Житомирська область та американський штат Індіана підписали меморандум про співпрацю

Житомирська область та американський штат...

Президент України Володимир Зеленський у Києві зустрівся з губернатором штату Індіана (США) Еріком Холкомбом. У...

06 вересня 2024

Олексій Кулеба окреслив основні засади роботи

Олексій Кулеба окреслив основні засади роботи

Продовження реформи місцевого врядування з посиленням ефективності управління, координації та взаємодії в умовах...