Галицинівська ОТГ розвиває швейну справу

У Галицинівській ОТГ створили бізнес-інкубатор на базі Центру освіти дорослих. Це стало у пригоді під час карантину. 


Свого часу Програма USAID DOBRE допомогла громаді придбати для бізнес-інкубатору швейні машини, гончарні прилади, офісне та медійне обладнання для інкубатору. Галицинівська сільська рада закупила меблі та відремонтувала приміщення.

Мета проекту полягала у створенні консультативно-інформаційних, освітніх і технічних умов для сприяння професійного розвитку, для індивідуальної або колективної підприємницької діяльності мешканцями Галицинівської ОТГ.

У результаті в ОТГ діють чотири філії бізнес-інкубатору: три швейного спрямування і один з гончарства.

 

Волонтерка готує викрійки для захисних масок =>


Коли виникла загроза поширення коронавірусу, Галицинівська ОТГ разом із громадськістю, представники місцевого бізнесу та тренери Центру освіти дорослих вирішили шити захисні маски. Жителі громади долучились до пошиття масок на волонтерських засадах. Адже мешканці розуміють важливість власного внеску у подоланні проблем громади. Першу партію пошитих масок розповсюдили по шести населених пунктах громади серед працівників соціальних закладів та органів місцевого самоврядування. Розповсюджували маски через соціальних працівників та старост сіл (посилання).

 

<= Перші 100 масок пошиті

 

«Я з радістю погодилася допомогти групі волонтерів і тренеру шити захисні маски. Для мене це справа добра і взаємодопомоги. Тому закликаю усіх небайдужих долучатися до подібних ініціатив та проявляти піклування про інших», - зазначила Олена Павлюченко, волонтерка із села Лимани.

Тренерка Ольга Сердюк (кравець-вишивальниця за фахом, швачка, мешканка села Галицинове) підкреслила: «Ми шиємо захисні багаторазові маски для мешканців нашої громади, які працюють в умовах карантину або просто не мають змоги придбати собі засоби індивідуального захисту. Я радію, що можу долучитися до такої важливої справи та бути корисною людям та громаді в цілому, адже проявляти любов не лише на словах у наш час дуже цінно, з огляду на те, що пандемія охопила вже майже увесь світ. Ми хочемо забезпечити безпечне перебування наших односельчан та представників усіх населених пунктів громади в громадських місцях і допомогти їм почувати себе захищено».

 

Тренер вчить волонтерів працювати на швейній машинці  =>

 

Для підтримки громадської ініціативи та соціального захисту населення вирішили пошити ще 1500 масок за кошти бізнесу, 1500 масок за кошти молодіжної ради і 182 маски за кошти військових. У громаді є багато людей поважного віку та соціально незахищених, яким в умовах пандемії необхідно бути на самоізоляції та не піддавати ризику здоров’я. Тож у першу чергу маски будуть розповсюджені серед людей старшого віку.

 

<= Волонтерка шиє маски

 

Галицинівська сільська рада розуміє важливість підтримки та співпраці із бізнесом, і саме такий проект, як бізнес-інкубатор допомагає підтримати розвиток підприємництва, створити нові робочі місця та посилити сприятливі умови для економічного зростання громади.

 

 

 

Теги:

коронавірус розвиток бізнесу

Область:

Миколаївська область

Громади:

Галицинівська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 травня 2024

Дві полтавські громади стають здоровішими разом завдяки співпраці

Дві полтавські громади стають здоровішими разом...

В ході децентралізації у Лохвицькому районі Полтавської області сформувалися три громади: Лохвицька, Сенчанська та...

01 травня 2024

Як у Білоцерківській громаді, що на Полтавщині, діти створюють соціальні проєкти та змінюють громаду

Як у Білоцерківській громаді, що на Полтавщині,...

Як Білоцерківська громада, що на Полтавщині, почала свій шлях у проєкті DECIDE, які цікаві проєкти вдалося втілити та...

19 квітня 2024

У Овруцькій громаді роблять ставку на проєктну діяльність

У Овруцькій громаді роблять ставку на проєктну...

Створити сектор проєктного менеджменту – таке рішення прийняла Овруцька громада, беручи участь у програмі підтримки...

01 квітня 2024

Якісні медичні послуги у селі: досвід Полицької громади

Якісні медичні послуги у селі: досвід Полицької...

Громада з Рівненщини створила власний Центр первинної медико-санітарної допомоги. Їм допомогли експерти місцевого...