Плазми, кабінети та стипендії для учнів: як оновили навчальні заклади Матеївецької ОТГ

Це сталося протягом останніх двох років. Матеріально-технічне забезпечення навчальних класів у сільських школах ОТГ в рази перевищує оснащення окремих міських шкіл. Таке переконання у коментарі висловила радник з муніципальних послуг ІФ ЦРМС Марія Баран, перебуваючи з робочою поїздкою у Матеївецькій об’єднаній територіальній громаді.

За її словами, такі результати стали можливим завдяки впровадженню освітньої реформи, втіленню концепції Нової української школи.

Марія Баран зазначила, що в об’єднаній громаді створені прекрасні умови для навчання.

«У класи біології, хімії та фізики закуплено нове обладнання, придбано нові комп’ютери для класів інформатики. В опорному навчальному закладі Замуленецькому ліцеї створено інклюзивний клас», – сказала Марія Баран.

Голова Матеївецької ОТГ Петро Книшук говорить, що держава нині стимулює утворення опорних шкіл, а у громаді дбають про організацію якісного освітнього процесу, ремонту приміщень, а також благоустрою шкільних дворів.

«Ми цьогоріч зробили ще один теплий туалет у Замуленецькому ліцеї, капітально відремонтували їдальню. За 250 тисяч гривень постелили тротуарну плитку у дворі опорного закладу. Усі ремонтні роботи було здійснено за кошти ОТГ. Очікуємо найближчим часом на новий шкільний автобус», – говорить Петро Книшук.

З-поміж іншого, очільник ОТГ розповів і про те, що у громаді намагаються стимулювати освітян до активної роботи. Стимулюють і дітей, які виграють обласні та всеукраїнські олімпіади.

«Наші вчителі як призи вже отримали для своїх класів шість плазмових телевізорів. Стимулюємо й дітей до навчального процесу, для них започаткували виплати спеціальної стипендії голови ОТГ», – підкреслив Петро Книшук.

У той же час голова громади зауважив, що в ОТГ діти поглиблено вивчають економіку, відвідують спортивну школу та школу мистецтв.

«Діти всебічно розвиваються. До об’єднання цього всього не було», – додає Книшук.

Директор опорного закладу Замулинецького ліцею Світлана Юзюк наголошує на готовності до нового навчального року. За її словами, у ліцеї сформовано 16 класів, а їхня середня наповнюваність становить 17 учнів. Загалом у закладі навчається 271 дитина. Опорний заклад має три філії – у селах Перерив, Матеївці та в Семаківцях.

«Цьогоріч у нас буде один перший клас, в якому навчатиметься 21 дитина, та два других. Ми отримали дидактичні матеріали, а вчителі пройшли перепідготовку. Ми готові до НУШ. Аналізуючи минулий навчальний рік, можу з упевненістю сказати: діти та батьки задоволені результатами Нової української школи. Для нас – педагогів – це також новий досвід. Завдяки НУШ змінився підхід до навчання, стиль спілкування. Приємно бачити, що вчителі адаптувались до нової концепції», – сказала вона.

Завдяки реформі у ліцеї вдалось суттєво покращити матеріально-технічну базу.

«У закладі є п’ять мультимедійних дощок, шість телевізорів, 15 мікроскопів та 10 комп’ютерів. Із 70-х років минулого століття такого не бачили», – зазначила Юзюк.

Покращують матеріально-технічне забезпечення й у філіях опорного закладу. Так, очільник Матеївцької гімназії Марія Корбутяк повідомила, що в школі вдалось оновити комп’ютерну техніку. Вона також додала, що заклад готовий до нового навчального року.

У свою чергу, начальник відділу освіти, молоді та спорту ОТГ Світлана Головань підсумувала, що розвиток освіти та надання якісних освітніх послуг є пріоритетом для територіальної громади.

03.09.2019 - 09:10 | Переглядів: 8710
Плазми, кабінети та стипендії для учнів: як оновили навчальні заклади Матеївецької ОТГ

Теги:

управління освітою

Область:

Івано-Франківська область

Громади:

Матеївецька сільська об’єднана територіальна громада

Джерело:

kurs.if.ua

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

04 жовтня 2024

Програмний посібник Interreg Europe тепер доступний українською

Програмний посібник Interreg Europe тепер...

Ukrainian Institute for International Politics підготував неофіційний переклад програмного посібника для української...

04 жовтня 2024

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи: як громади змінили Польщу

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи:...

Чому польські ґміни створюють енергетичні кластери і які переваги це їм дає? Як завдяки просторовому плануванню...

04 жовтня 2024

Концепція та план виконання децентралізації потребує оновлення, – Олександр Корнієнко

Концепція та план виконання децентралізації...

Перебуваючи у Львові з робочим візитом Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко долучився...

04 жовтня 2024

Швейцарія виділить фінансування та залучить приватний сектор до проєктів відновлення України

Швейцарія виділить фінансування та залучить...

Допомога швейцарських партнерів допоможе створити нові робочі місця в регіонах. Про це під час зустрічі...