У Новий рік – із новим бюджетом розвитку громади

Народицька селищна рада об’єдної територіальної громади має намір до кінця нинішнього бюджетного року розробити та ухвалити на сесії попередній бюджет і програму соціально-економічного розвитку ОТГ – щоб з 1 січня 2016 року розпочати цілеспрямований розвиток територій та організацію життєдіяльності людей на якісно іншій основі.

«Ми вже не район, а інша адміністративно-територіальна одиниця, і хочемо розпочати новий рік із розвитку територій громади, маючи чітку стратегію і тактику дій та відповідно передбачений на це кошторис видатків та доходів. Тим більше, що у зв’язку з об’єднанням місцевих рад та децентралізацією влади, з нового року на представницькі органи влади ОТГ покладається інший рівень відповідальності за організацію надання освітніх та медичних послуг, соціальний захист населення, створення основних життєвих благ та багато іншого. Але питання в тому, що часу дуже мало, і головне – бракує достатнього практичного досвіду, спеціалістів, які б фактично у нових правових умовах могли оперативно та грамотно все зробити», - каже голова Народицької ОТГ Анатолій Леончук. 

На підтримку таких ініціативних громад виступає Офіс реформ у Житомирській області. 7 грудня за сприяння директора Романа Слідзевського та експертів було організовано виїзд фахівців обласної державної адміністрації у Народицьку об’єднану територіальну громаду. Перед представниками ОТГ, виконувачами обов’язки старост виступили заступник директора департаменту фінансів облдержадміністрації Віктор Венцель, заступник директора містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віктор Мединський. Більше - ТУТ.

Теги:

Віктор Венцель

Область:

Житомирська область

Джерело:

Офіс реформ

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...