Як має виглядати адмінбудівля нового формату: новий посібник від експертів Програми «U-LEAD з Європою»

30 січня 2019 року в Києві відбувся форум «Демократизація адмінбудівель в Україні: архітектурний погляд». В події взяли участь представники архітектурної спільноти зі Стокгольма, Львова, Києва, Уряду України та голови громад. Під час заходу було презентовано посібник «Досвід фізичного створення ЦНАП у рамках Початкової Фази Програми «U-LEAD з Європою».

Посібник є першим в Україні комплексним збірником, створеним провідними українськими експертами напряму з покращення якості надання адміністративних послуг населенню «U-LEAD з Європою» на основі досвіду Початкової Фази Програми, в якому подано практичні рекомендації для фізичного створення, модернізації та візуального оформлення приміщень Центрів надання адміністративних послуг.

Рекомендації Посібника базуються на кращих практиках напрацьованих у 26 пілотних громадах Початкової Фази (2016-2018) та будуть використані у створенні та модернізації до 600 ЦНАП у процесі реалізації Фази Впровадження (2018-2020). Завантажити Посібник можна на сайті напряму з покращення якості надання адмінпослуг для населення Програми «U-LEAD з Європою»: https://tsnap.ulead.org.ua, а також у нашій онлайн бібліотеці (ЗАВАНТАЖИТИ 24,2 МБ).

З нагоди презентації посібника Геннадій Зубко, Віце-прем’єр-міністр, Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України звернувся до керівників ЦНАПів: «Центри надання адміністративних послуг – це, в першу чергу, обличчя влади. І у цьому контексті, кожен українець, звертаючись до ЦНАПів, має отримувати послуги якісно, швидко та в комфортних умовах. Загалом в Україні відкрито 775 ЦНАПів (у 2018 році - 44 нових ЦНАПи), і я вдячний нашим міжнародним партнерам, які допомагають нам, спільно з органами місцевого самоврядування, створювати та модернізувати ЦНАП, як архітектурно так і інституційно». Урядовець підкреслив, що тільки за 2018 рік місцеві бюджети від ЦНАПів отримали додатково 3,4 млрд грн.

«Діти, школярі, студенти, державні службовці, лікарі, медсестри, всі люди заслуговують того, щоб проводити час у затишних і комфортних приміщеннях та середовищі. Я сподіваюся, що посібник, розроблений і протестований Програмою «U-LEAD з Європою», буде використаний якомога більшою кількістю громад для створення Центрів надання адміністративних послуг, де співробітники, а також відвідувачі ЦНАП почуватимуться безпечно, комфортно та привітно», відзначив Камеран Худур, перший секретар Посольства Швеції, Програмний директор «U-LEAD з Європою» від Sida. 

Під час Форуму відбулася дискусія щодо нових форм та змісту адміністративних будівель за участі Віктора Зотова — архітектора та засновника архітектурного бюро ZOTOV&CO та освітньої платформи СANactions, Тараса Лилика, завідувача сектору з питань технічних вимог до пріоритетних проектів будівництва Департаменту впровадження пріоритетних проектів регіонального розвитку Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, Лінди Куммель — архітектора, експерта з міських просторів, Шведського національного центру архітектури та дизайну ArkDes, м. Стокгольм, Швеція, Юліана Чаплінського — головного Архітектора м. Львів, Ольги Калініченко — регіонального координатора напряму з покращення якості надання адміністративних послуг для населення Програми «U-LEAD з Європою» та ін.

31.01.2019 - 12:37 | Переглядів: 14629

Приєднані зображення:

Теги:

адміністративні послуги

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

06 вересня 2024

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської громади облаштували сучасне укриття

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської...

У ліцеї Ріпкинської громади, що на Чернігівщині, відтепер є сучасне укриття, яке стане безпечним та комфортним...

06 вересня 2024

Огляд нових змін до закупівельного законодавства. Закупівля робіт (запис вебінару)

Огляд нових змін до закупівельного...

Програма USAID DOBRE провела вебінар на тему: «Огляд нових змін до закупівельного законодавства. Закупівля робіт»....

06 вересня 2024

Житомирська область та американський штат Індіана підписали меморандум про співпрацю

Житомирська область та американський штат...

Президент України Володимир Зеленський у Києві зустрівся з губернатором штату Індіана (США) Еріком Холкомбом. У...

06 вересня 2024

Олексій Кулеба окреслив основні засади роботи

Олексій Кулеба окреслив основні засади роботи

Продовження реформи місцевого врядування з посиленням ефективності управління, координації та взаємодії в умовах...