Новостворені громади потребують кваліфікованої підтримки

Серед численних завдань, покладених на керівництво об'єднаних територіальних громад чи не ключовим є створення сприятливого клімату для розвитку підприємницької діяльності. Адже саме бізнес-активність членів громади – це не лише запорука розвитку усієї сфери необхідних для життя послуг, але й суттєве джерело наповнення місцевих бюджетів. Правила гри для бізнесу визначає держава. Проте саме від місцевого самоврядування залежить такий важливий момент, як підтримка (у законний спосіб) необхідних саме для цієї громади видів діяльності, зацікавлення місцевого бізнесу у розвої його діяльності.

Серед низки зустрічей і консультацій з налагодження галузевих зв'язків, які проводить Офіс реформ у Закарпатській області спілкування із Завідувачем Сектору Державної регуляторної служби України у нашому краї Наталією Ганусич. У ході зустрічі директор Офісу Іван Дем»янчук ознайомив пані Наталію із станом об»єднань цього процесу на Закарпатті. У свою чергу, Наталія Михайлівна розповіла про функції і завдання її підрозділу.

«Усі аналогічні зустрічі, які ми зараз проводимо - це, свого роду, налагодження чіткої координації. Адже для налагодження ефективної роботи у нових громадах залежить від кваліфікованої підтримки, роз'ясyень, підказок, якщо хочете. І якщо у Тячівській громаді суттєвим чинником на етапі становлення стануть фахівці, які мають досвід роботи у виконавчих органах, територіальних підрозділах державних структур на районному рівні, то Вільховецька громада вкрай потребує додаткової підтримки. Зрештою, у ході роботи виникає чимало питань, які потребують особливого роз'яснення. Тому, вважаю, оця координація нам необхідна уже», - переконаний Іван Дем'янчук.

Область:

Закарпатська область

Джерело:

Офіс реформ

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...