«Наша мета: надати якісні послуги кожному», — Артур Шевцов

Артур Шевцов, голова Жовтневої сільської об’єднаної територіальної громади, переконаний: новий статус надає громаді багато можливостей.

Ірина Соломко: Ваша громада першою отримала юридичний статус об’єднаної громади. Наскільки це було важко?

Артур Шевцов: Ми справді перша громада, яка зареєструвала свій статут. Громада знаходиться в Софіївському районі Дніпропетровської області. Важко — ні,  бо ми до цього готувалися, проводили дуже клопітку роботу. Районна рада, громадські організації, майже кожен дім треба було обійти, розтлумачити, роз’яснити.

Ірина Соломко: Скільки людей нараховує громада?

Артур Шевцов: В нас три сільські ради та 18 сіл. Але села майже пусті. Відстані дуже великі, з краю в край — майже 40 км. Наша громада нараховує 3100 людей. Але ми думаємо, що за два роки ми об’єднаємо ще й інші громади нашого району. Ми справді допомагаємо, створюємо якісні послуги, надаємо робочі місця, і вони потягнуться до нас.

Ірина Соломко: Коли ви почали роботу?

Артур Шевцов: Весною цього року. У нас є потяг — це  Голова Верховної Ради Володимир Гройсман. Є міністерство, а далі йде Олена Анатоліївна Тертична — очільниця нашого центру реформ. Вони нас за руку, як дітей у садочку, водили, давали методичні рекомендації. Зараз ми передаємо наш досвід іншим.

Нам люди довірили, ми не можемо схибити. І всі останні скептики дивляться вийде чи не вийде. Ми шукаємо постійно вихід з тої ситуації законодавчої, щоб було все законно. 

Вибори пройшли, тепер створюється група не з депутатів, а  ініціативна група, і ми на першій ж сесії затверджуємо статут. В мене ще й зараз не закрита сесія юридично, ми обрали виконком. Це юристи, економісти, нам не прийдеться вчити їх. Далі паралельно буде йти інвентаризація.

Ви ж розумієте, що на селі не було ні кадастрових номерів, ні права власності, ні технічних паспортів, ні архіву. Це треба упорядкувати і передати в об’єднану громаду. Крім того в області з адміністрацією і відділом економіки ми розробляли план до 2018 року. Наша громада з 1 січня 2016 року повинна зайти вже як повноцінна, сформована громада з програмами. Повну версію читати ТУТ.

Область:

Донецька область

Джерело:

«Громадське радіо»

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...