На Лозівщині хочуть створити одну об'єднану громаду замість запланованих двох

Місто і район мають об'єднатися в одну територіальну громаду з центром у Лозовій. Про таку позицію лозівського керівництва повідомив перший віце-мер Лозової Олександр Жидков. У середу, 18 листопада, міська і районна робочі групи на спільному засіданні збираються обговорити цю ідею.

Затверджений перспективний план об'єднання територій Харківщини передбачає, що на Лозівщині мають бути утворені дві об'єднані громади — з центрами у місті Лозова і в селищі Краснопавлівка. Таке розділення спиралося на урядову методику об'єднання, в якій значиться, що від центру громади до найвіддаленіших куточків має бути не більше 20 (в окремих випадках 25) кілометрів, а надзвичайні служби мають доїжджати за 30 хвилин і менше.

Попередній лозівський мер Сергій Степанов вважав правильним розділити Лозівщину навпіл, на південну і північну громади, а керівництво Лозівського району було налаштоване проти і заявляло про недопустимість розривання району. Однак пізніше, коли робоча група райдержадміністрації почала розробляти пропозиції до перспективного плану об'єднання територій, вона сама, дотримуючись урядових рекомендацій, зупинилася на двох громадах. При цьому члени групи зазначали, що не можна проводити об'єднання окремих громад без оцінки його впливу на весь район.

Чинний мер Лозової Сергій Зеленський іще до обрання на посаду заявляв, що бачить Лозівщину об'єднаною з Близнюкіщиною, зокрема, з найближчими її сільськими радами.

Область:

Харківська область

Source:

Інформпортал Лозової

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

20 September 2024

20 September 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...