Олег Гончарук: Результатом децентралізації є спроможна громада, яка здатна самостійно розвиватися

Про це під час робочої поїздки до Матеївецької об’єднаної територіальної громади зазначив голова облдержадміністрації Олег Гончарук.

«Результатом децентралізації є спроможна громада, яка здатна самостійно розвиватися, - наголосив очільник Прикарпаття. – Одним із прикладів успішної громади в області є Матеївецька ОТГ, де за короткий час відновлено ряд соціальних об’єктів, триває розбудова дорожньої інфраструктури, втілюються енергоефективні проекти, розвивається сфера культури. Її досвід може стати стимулом для об’єднання інших населених пунктів задля власного поступу».

Своєю чергою, Матеївецький сільський голова об’єднаної територіальної громади Петро Книшук зазначив, що завдяки реалізації реформи децентралізації місцеві громади отримали усі ресурси для власного розвитку.

«За час незалежності України в громадах не було здійснено стільки проектів, як за рік існування об’єднаної територіальної громади, - наголосив сільський голова. – І все лише в результаті впровадження реформи децентралізації».

Варто додати, що Матеївецьку ОТГ було утворено у вересні минулого року. До її складу увійшли села чотирьох сільських рад: Матеївецької, Дебеславської, Семаківської та Пилипівської. Населення громади налічує близько 8000 жителів. Це одна із чотирьох утворених на Коломийщині об’єднаних територіальних громад.

За час, від коли було утворено громаду, вдалося побудувати дві котельні на дровах у Матеївецькому та Пилипівському навчально-виховних комплексах, впровадити енергоефективні технології щодо освітлення вулиць, побудувати дороги у с. Кропивище, Пилипи, Залуч, Дебеславці. Також споруджено майданчики зі штучним покриттям, відремонтувати клуби у с. Тростянка, Кропивище, медпункти у с. Семаківці та Дебеславці, відновити адмінбудівлю. Наразі розпочато ремонт місцевої школи у Дебеславцях, триває будівництво частини дитячого садочка.

Окрім того, громаді вдалося вирішити проблему із підручниками для 4-7 класів, завдяки чому, невдовзі учні Матеївецької ОТГ перші в районі матимуть нові книжки.

Область:

Івано-Франківська область

Громади:

Матеївецька сільська об’єднана територіальна громада

Source:

Сайт Івано-Франківської ОДА

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

26 July 2024

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи знищення комунального майна внаслідок бойових дій - запис вебінару

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи...

Проєкт SOERA (Діяльність у рамках реформи державних підприємств України) ділиться матеріалами вебінару «Алгоритм дій...

26 July 2024

Проєктна діяльність освітян: можливості, виклики та історії успіху

Проєктна діяльність освітян: можливості,...

Учасники інформаційної сесії від Програми "U-LEAD з Європою" дізналися, як проєктна діяльність впливає на життя школи...

26 July 2024

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

SALAR International оголошує вакансію «Спеціаліст(ка) з комунікацій» у Програму підтримки реформ децентралізації та...

26 July 2024

Конятинська громада: коли проєкти стають ресурсом для розвитку

Конятинська громада: коли проєкти стають...

Проєктний підхід — не джин з лампи. Але за умови системної роботи він може зробити чимало чудес. Це доводить досвід...