Широківська ОТГ у «Світовому кафе» почала визначати пріоритети для Стратегії розвитку

Широківська ОТГ розпочала розробку стратегії розвитку громади на найближчі 5 років. При цьому залучаючи якомога більше жителів. 3 листопада зібралися для визначення основних проблем за трьома напрямками мешканці Широкого, Водяного, Зеленопілля та Ручаївки. 55 осіб різного віку визначили найактуальніші питання в форматі "Світового кафе". Взяли участь у заході й експерти Запорізького Центру розвитку місцевого самоврядування.

Ця зустріч була першою в рамках співпраці Широківської громади та проекту "Підтримка українських територіальних громад до прийняття ВПО" Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ GmbH. Загалом впродовж найближчих двох місяців відбудеться 8 таких зустрічей з жителями різних населених пунктів громади для спільного формування стратегії розвитку громади.

«Економічне зростання держави залежить від того, наскільки будуть сильні громади на місцях, – зауважив експерт “Проекту з підтримки українських територіальних громад до прийняття ВПО” Штефан Дрегер. – Досвід Німеччини показав, наскільки важлива роль залучення громади до планування. При цьому краще це робити вже на ранніх етапах. Таким чином люди здобувають можливість брати участь у житті громади».

«Ми хочемо внести до Стратегії всі побажання жителів, і включити всі визначені проблеми до бюджету на наступний рік, – висловив наміри голова Широківської ОТГ Денис Коротенко. – Вже на сьогодні почали інвентаризацію інфраструктурних об’єктів, почали створювати генеральні плани в деяких населених пунктах. Але ми маємо знати, що саме важливо для людей».

Визначали проблеми за трьома напрямками: соціальний, благоустрій, економіка. Після внесення всіх озвучених проблем, провели голосування на визначення актуальніших. Так, у соціальній сфері – недостатньо розвинена сфера надання послуг, відсутність у сільській місцевості аптечних пунктів та кількості зон для відпочинку та спорту для дорослого населення. У сфері благоустрою найбільш болючими точками визначили дороги, вивезення сміття і загальний благоустрій території громадських місць. В економічному напрямку висловились за відкриття нових об’єктів господарювання (магазинів, ательє, центрів надання адміністративних послуг), а також відсутність комфортного банківського обслуговування і необхідність у розвитку зеленого туризму.

 

06.11.2017 - 12:34 | Views: 12890

Attached images:

Область:

Запорізька область

Громади:

Широківська сільська об’єднана територіальна громада

Source:

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 September 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...