В рамках реформування в Україні продовжують створювати Центри безпеки громадян та розпочинають свою роботу місцеві пожежні команди

В рамках децентралізації важливе місце у реформуванні займають питання, пов’язані з цивільним захистом населення і територій, а також з ліквідацією пожеж та стихійних лих в населених пунктах. Тож, в Україні активно створюються місцеві пожежні команди та Центри безпеки громадян — яскраві приклади того, якою великою рушійної силою може бути ініціатива місцевої громади за підтримки Уряду та Держслужби України з надзвичайних ситуацій.

Зокрема, 14-го жовтня, в селі Покровське Нікопольського району Дніпропетровської області відбулося урочисте відкриття нового підрозділу місцевої пожежної охорони, який стане гарантією безпеки населення та буде здійснювати заходи із запобігання пожежам і нещасним випадкам на них. Наразі новостворена команда добровольців-рятувальників налічує 13 чоловік, які забезпечені сучасним пожежним автомобілем - автоцистерною на базі авто ГАЗ – 3310, пожежно-технічним обладнанням та бойовим одягом. Всього ж на Дніпропетровщині в рамках реформування вже створено 16 МПК.

Водночас цього ж тижня на Львівщині також було урочисто відкрито місцеву пожежну команду у селищі Яструбичі Радехівського району, і вже найближчим часом обслуговувати територію сусідніх населених пунктів Курчин та Поздимир буде новий підрозділ вогнеборців-добровольців. Місцева пожежна команда створена на території одного з приватних підприємств, керівництво якого із власної ініціативи запропонувало приміщення для несення служби рятувальниками та гараж для розміщення пожежного автомобіля. Наразі у Яструбичанській пожежній команді працює 4 рятувальники, для яких вже придбаний формений одяг та взуття. Тільки на території Радехівського району це вже 3 місцева пожежна команда.

На сьогодні майже у всіх регіонах формується волонтерський рух у сфері цивільного захисту та триває підготовка добровільних-пожежних, які поповнюють лави новостворених МПК для того, щоб забезпечити достатній рівень безпеки населення у найвіддаленіших куточках України. Нагадаємо також, що сама Стратегія реформування Держслужби України з надзвичайних ситуацій розрахована на три роки, і окрім створення нових та реформування існуючих пожежно-рятувальних підрозділів місцевої та добровільної пожежної охорони в об'єднаних територіальних громадах, передбачає також і технічне переоснащення ДСНС сучасною технікою, аби в цілому покращити умови несення служби українських рятувальників та загалом підвищити ефективність функціонування сил цивільного захисту в країні.

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

06 July 2024

Міжнародні партнери допомогли відновити головний корпус Одеської академії неперервної освіти

Міжнародні партнери допомогли відновити...

Завдяки зусиллям Швейцарсько-українського проєкту DECIDE та підтримці Посольства Швейцарії в Україні вдалося...

05 July 2024

Громади зможуть рахувати кількість відходів від руйнувань за уніфікованим методом

Громади зможуть рахувати кількість відходів від...

Експерти громадської організації ReThink, що є членом коаліції Ukraine Support Team, розробили Методичні рекомендації...

05 July 2024

Просто й доступно: 20 громад-учасниць проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я» підготували «Бюджети для громадян»

Просто й доступно: 20 громад-учасниць проєкту...

Громади-учасниці проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я», що реалізується Громадським Партнерством «За прозорі...

05 July 2024

Впровадження модернізованої версії АІКОМ. Порядок роботи з даними та подачі звітності (запис вебінару)

Впровадження модернізованої версії АІКОМ....

Що потрібно для впровадження модернізованої версії Автоматизованого інформаційного комплексу освітнього менеджменту...