Дашівська громада працює над аналізом основних тенденцій розвитку громади

12 жовтня у Дашеві за активної участі селищного голови Сергія Тітаренка відбулась зустріч членів робочої групи із створення Стратегічного плану розвитку Дашівської об’єднаної територіальної громади.

На запрошення господарів до Дашева прибули радники Вінницького Центру розвитку місцевого самоврядування Юрій Войціцький (регіональний розвиток) та Інна Святна (місцеві фінанси), які наглядно, за допомогою графіків, діаграм і карт продемонстрували, як відображати і шукати аналітичну інформацію, необхідну для соціально-економічного аналізу території громади.

Засідання членів робочої групи було присвячене проблемним питанням демографічних, економічних та інших даних, визначенню координатора виконання цього завдання та затвердженню плану роботи над Стратегією – від формулювання остаточного списку факторів SWOT до ухвалення документу на сесії місцевої ради.

- Від організації роботи залежить успішність самого процесу Стратегічного планування, як і його безпосередній результат – якісний Стратегічний план. Якісне проведення соціально-економічного аналізу території Дашівської ОТГ є дуже важливим для забезпечення якості середньострокового планування, – зазначив радник ЦРМС з регіонального розвитку Юрій Войціцький.

Завдяки активній участі в інших міжнародних проектах, які мають на меті підвищити якість стратегічного планування в Україні до стандартів розвинутих країн, актив Дашівської ОТГ вже отримав знання і практичний досвід у цій галузі. За підтримки Програми «U-LEAD з Європою» ці напрацювання разом із перевіреною методикою дозволять виявити приховані економічні ресурси та запланувати розвиток громади на середньострокову перспективу.

Актуальні напрацювання щодо збору даних для соціально-економічного аналізу представили секретар селищної ради Світлана Бойченко і системний адміністратор Михайло Кожушний. Демографічна ситуація, яку вони представили у вигляді графіків, показує глобальну проблему старіння населення, що повинно знайти своє відображення у плані розвитку на наступні роки.

Інна Святна, радник Вінницького ЦРМС з місцевих фінансів, на основі даних, які є у вільному доступі на сайті Дашівської селищної ради і даних департаменту фінансів Вінницької ОДА, показала позитивну динаміку виконання бюджету громади у поточному році та встановлені ефективні ставки плати за землю.

- Наша громада є дуже зацікавленою у створенні якісного Стратегічного плану розвитку. Ми докладемо усіх зусиль, щоб у найкоротший термін фіналізувати збір даних для проведення соціально-економічного аналізу території і перейти до наступних кроків роботи над створенням цього документу, – запевнив селищний голова Сергій Тітаренко, який після засідання робочої групи повіз гостей до Кальника і Шабельні, де показав, як ведеться будівництво сучасних тротуарів та освітлення вулиць.

Окрасою Дашівської ОТГ є готельний комплекс на 25 номерів, розміщений у лісовій зоні поблизу села Шабельня, зручний не лише для відпочинку, але й для проведення тематичних семінарів, тренінгів і інших зустрічей.

13.10.2017 - 16:23 | Views: 11991
Дашівська громада працює над аналізом основних тенденцій розвитку громади

Tags:

U-LEAD

Область:

Вінницька область

Громади:

Дашівська селищна об’єднана територіальна громада Дашівська територіальна громада

Source:

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

20 September 2024

20 September 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...