Як вплинуть госпітальні округи на охорону здоров’я?

Про формування  та перспективу розвитку медичних послуг в громадах в умовах формування госпітальних округів, враховуючи нові повноваження громад, гарантовані процесом децентралізації, розповіла сьогодні представникам місцевих засобів масової інформації директор Дніпропетровського  Центру розвитку місцевого самоврядування Олена Тертишна.

– Кожна людина, незалежно від того, де вона проживає – у місті чи в селі, має право на отримання якісної медичної допомоги. І якщо у городян є можливість звернутися до найближчої поліклініки, то селяни змушені долати щонайменше 20 км, щоб звернутися до районної лікарні. Та й там постійні проблеми з кадрами та спецтехнікою, – зауважила Олена Тертишна.

Децентралізація, за словами директора ЦРМС, окрім багатьох інших привілеїв, відкрила для сільських жителів широкі можливості отримувати вчасну якісну медичну допомогу у будь-якому, навіть найвіддаленішому населеному пункті громади.

– Дніпропетровщина вже має конкретні приклади таких позитивних перетворень. Зокрема, створений центр первинної медико-санітарної допомоги населенню, підібраний персонал та проведений ремонт медичних закладів у Сурсько-Литовській сільській ОТГ. Муніципальне житло для медиків будується у Васильківській селищній ОТГ, вже побудований житловий  будинок для лікарів у Царичанській громаді, що сприяє залученню медичних фахівців. Капітальний ремонт та оснащення закладів сучасною медичною технікою проведений у Вербківській ОТГ. На оснащення медичних центрів первинної медсандопомоги сучасним спеціалізованим обладнанням у державному бюджеті 2018 року планується 4 млрд грн. Це дасть можливість відродити медицину на селі та забезпечити якісне медичне обслуговування селян. Сьогодні надзвичайно важливо, щоб наші місцеві громади повірили у свої сили та сконцентрувалися на формуванні якісної медицини в громадах, - зазначила Олена Тертишна. 

03.10.2017 - 18:34 | Views: 10671
Як вплинуть госпітальні округи на охорону здоров’я?

Tags:

healthcare U-LEAD healthcare

Область:

Дніпропетровська область

Source:

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 September 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...